HVG Extra Pszichológia
HVG Extra Pszichológia

Végre nem csak a rossz oldaláról beszélhetünk.

Persze nem a celebek életéről szóló bulvárhírek álltak a Kaliforniai Egyetem egyik oktatója, Robb Willer által írt tanulmány középpontjában.

Willer a szociológiai szempontból fontos szóbeszédet tanulmányozta nemrég.

A pletyka – bár évszázadokon át mások jó hírét veszélyeztető és az igazságot elfedő, rosszindulatú beszédnek tartották – most a jó oldalát is megmutatta.

„A pletyka valójában fontos szerepet játszik a társadalom rendjének fenntartásában” – állítja a társadalompszichológus.

Szerinte a negatív jelenségek megismertetésének a társadalmi mellett az egyénre is kiható haszna van.

A szóbeszédeknek ugyanis a terápiás hatásuk sem utolsó.

A rossz hírek hallatán felgyorsul a szívverésünk, de csillapodik, ha a hallottakat megoszthatjuk valakivel.

Hasonló cikkeket a legújabb HVG Extra Pszichológia magazinban olvashat, mely valódi vágyainkkal, legbensőbb motivációinkkal foglalkozik. Keresse az újságárusoknál vagy fizessen elő most! Ha most fizet elő, páros belépőt nyerhet a budapesti Frida Kahlo-kiállításra. Aktuális számunkat meg is rendelheti.

 

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!