szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Kalandos úton, sokak szerint törvények kijátszásával, de megérkezett kedden Londonba az az afrikai kisfiú, akit Madonna szeretne örökbe fogadni.

Madonna, a Nagy-Britanniában élő amerikai világsztár Malawi egyik árvaházából hozatta el a 13 hónapos David Bandát, akinek kiutazását helyi jogászok és gyermekjóléti csoportok egyaránt megpróbálták jogi úton megakadályozni. 
 


 Gyermekek között a popsztár
© AP
A gyermek Londonba költöztetésének ellenzői szerint Madonnának a helyi törvények alapján legalább 18 hónapig Malawiban kellett volna életvitelszerűen tartózkodnia ahhoz, hogy örökbefogadási kérelmét megfelelően el lehessen bírálni. Ezután kirendelt szakértőknek kellett volna megvizsgálniuk, hogy a kisfiú milyen körülmények közé kerül, és ekkor lehetett volna elindítani a jogi procedúrát.
 
Ezzel szemben keddi londoni beszámolók szerint Davidet filmbe illő, összehangolt akcióval hozták el hazájából. A The Sun, a legnagyobb brit bulvárlap tudósítása szerint Madonna több tízezer fontért bérelt egy dél-afrikai magánrepülőgépet, amely Johannesburgból Lilongwébe, Malawi fővárosába repült. Ott már egy autókonvoj várta, benne Madonna személyi titkárával, egyik testőrével és a kisfiúval. A gépbe alig negyedóra alatt bepakoltak, és a repülő azonnal visszatért Johannesburgba. Itt a gyermek és kísérői egy menetrendszerű járattal Londonba indultak, és kedden szálltak le a Heathrow repülőtéren.
 
Madonna mindazonáltal nem kilopta Davidet Malawiból; a helyi kormány útlevelet adott a kisfiúnak, és az illetékes bíróság ideiglenes, másfél évre szóló elhelyezési joggal ruházta fel a popsztárt és férjét, Guy Ritchie filmrendezőt. Az útlevélben állítólag amerikai vízum is van.
 
Az énekesnő a múlt héten személyesen járt Malawiban, ahonnan azonban pénteken még a gyermek nélkül utazott vissza Londonba. David és mamajelöltje egyelőre a sztár londoni, a Hyde Park mellett lévő otthonában tartózkodik. Madonnának és Ritchie-nek két közös gyermeke van, a tízéves Lourdes és a hatéves Rocco. 

MTI Kult

Madonna elbűvölte show-jával a moszkvaiakat

Madonna elbűvölte a moszkvaiakat első és egyetlen oroszországi koncertjén, amelyen 50 ezer rajongója ünnepelte őt kedd este a Luzsnyiki stadionban, fittyet hányva az orosz ortodox egyház intelmeire.

Kult

Madonna jelenései I.

Alig két hónappal azután, hogy férje, Guy Ritchie legújabb filmje, a Revolver megbukott, Madonna új albummal tér vissza a zenei küzdőtérre. „Azt akarom, hogy az emberek felugorjanak a helyükről” – mondja Madonna az általa future disconak nevezett új albumról, melynek mind a 12 száma könyörtelen dance himnusz. A WAN2 Madonna-összeállítása: első rész.

Kult

Madonna jelenései II.

Alig két hónappal azután, hogy férje, Guy Ritchie legújabb filmje, a Revolver megbukott, Madonna új albummal tér vissza a zenei küzdőtérre. A WAN2 most elidőz a művésznő karrierjének néhány állomásán. Filmek, reklámok, mesekönyv, lemezbiznisz, kabbala és charity; fejezetek a Material Girl életéből.

Egy nap alatt 52 ezer új fertőzöttet diagnosztizáltak az USA-ban

Egy nap alatt 52 ezer új fertőzöttet diagnosztizáltak az USA-ban

Görögországban rekordot döntött a napi fertőzöttek száma

Görögországban rekordot döntött a napi fertőzöttek száma

Radar360: Normál tanrenddel számol a kormány

Radar360: Normál tanrenddel számol a kormány