szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Diario de noticias című portugál lap szerint előfordulhat, hogy a május elején egy brit házaspár szállodai szobájából eltűnt kislány, Madeleine gyilkosság áldozata lett, majd holttestét egy yachtról a tengerbe dobták - számolt be az olasz Repubblica.it.

A portugál rendőrség attól tart, hogy a McCann házaspár kislányát sosem találják már meg, mivel - feltételezik - miután megölték, egy kőnehezékkel ellátott nejlonzsákban a tengerbe dobták - írja a portugál lap értesüléseire hivatkozva az olasz híroldal. A portugál Diario de Noticias azt írja, a május 3-án a portugál Praia da Luzban eltűnt brit kislányt egy brit férfi hajójáról vethették a vízbe.

A hajó brit tulajdonosa már korábban is felbukkant az ügyben, akkor azonban még egy másik brit férfi, Robert Murat gyanúsítása kapcsán. A portugál napilap azt is megjegyzi: mivel a nyomozók teóriája szerint a gyermek a szülők által bérelt apartmanban halhatott meg, a holttest esetleges eltüntetése azt jelentené, hogy halála nem baleset volt. A lap hozzáteszi, hogy a feltételezés ellenére a kutatás a szállástól délre eső földterületen tovább folytatódik. A BBC eközben úgy tudja, a portugál rendőrség nyomok után kutatva szert tett egy másolatra abból a naplóból is, amelyet az eltűnt kislány  édesanyja, az immár gyanúsított Kate McCann vezetett.

Kate McCann
© AP
Időközben a múlt hét végén Angliába hazatért házaspár profi PR-szakember felkérését a sajtóügyek intézésére - írja a Guardian honlapja. A lap szerint McCannék egy bulvárlap-szerkesztőből kommunikációs tanácsadóvá átvedlett szakemberrel áll tárgyalásban, miután előzőleg szóvivőjük otthagyta őket.

A négyéves Madeleine McCann még május 3-án tűnt el ikerpár testvérei mellől egy portugáliai üdülőhelyen a család szállodai szobájából, mialatt édesanyja, Kate, s apja, Gerry barátaikkal egy szomszédos étteremben vacsoráztak. Kislányuk felkutatására a McCann-házaspár soha nem látott nemzetközi kampányt indított, melyet számos híresség támogatott, mi több, a mélyen vallásos szülőket még XVI. Benedek pápa is fogadta a Vatikánban. Bár a kislány eltűnése utáni hónapokban több személy, köztük az említett Robert Murat is a rendőrség látókörébe került, a nyomozók gyanúja végül a szülőkre terelődött, a házaspárt a minap hivatalosan is meggyanúsította a rendőrség. További részletekért kattintson!

hvg.hu Világ

Rejtélyes eltűnések, gyanús szülők

Gyanúsítottként kezeli a portugál rendőrség a négy hónapja eltűnt, s feltételezések szerint már halott brit kislány, Madeleine McCann szüleit. Nem ez az első eset, hogy egy gyermek rejtélyes eltűnése, vagy halála után a szülőkkel érez együtt a sajtó által hangolt közvélemény, a rendőrség gyanúja mégis a családtagokra terelődik. Összeállításunkban ilyen ügyeket mutatunk be.

Tömeggyártásra kész az újfajta légzéssegítő, amellyel koronavírusos betegek kezelhetők

Tömeggyártásra kész az újfajta légzéssegítő, amellyel koronavírusos betegek kezelhetők

A gyógyult Tom Hanks már Los Angelesből jelentkezett

A gyógyult Tom Hanks már Los Angelesből jelentkezett

Mindenkit letepert a Huawei, a P40 Prónak van a legjobb kamerája

Mindenkit letepert a Huawei, a P40 Prónak van a legjobb kamerája