szerző:
hvg.hu

Az Independent című brit lap egyik szerzője szerint a fiatalságot jelképező ránctalan arc iránti vágy miatt szakmailag hátrányba kerülnek az amerikai színésznők az európaiakkal szemben.

Nicole Kidman: ránctalan arc,
stagnáló karrier
© AP
Az igazán nagy nemzetközi sztárok közül kevesen vallják be, ha valamilyen szépészeti beavatkozást végeztetnek magukon, a média általában csak találgat, képeket hasonlít össze, szakértők véleményét kéri, de neveket inkább csak a bulvárlapok emlegetnek.

Johann Hari, az Independent publicistája is csak úgy „általánosságban” beszél „bizonyos” színésznőkről, akik odáig jutottak, hogy már szinte egyáltalán nem mozog az arcuk.

Hari a legújabb Coen-film, a kritikusok és a nézők körében egyaránt népszerű Nem vénnek való vidék megnézése közben jött rá, hogy mitől is nyűgözi le annyira, amit a vásznon lát. Tommy Lee Jones és Javier Bardem sebészkést vagy injekciós tűt sosem látott vonásainak köszönhető alakítása nem csak Johann Harit varázsolta el, hiszen a film meghozta Bardem második Oscar-jelölését és első Golden Globe-ját is.

A kritikusnak az a megfigyelése is helytálló, hogy a színészi teljesítményt elismerő díjak az utóbbi időben egyre többször landolnak európai színésznők kezében. A tavalyi évben például az Oscar esetében a két, színésznőknek szóló díj tíz jelöltje között mindössze három amerikai volt, közülük az egyik gyerek, a másik Meryl Streep, aki egyértelműen ráncos és öregszik.

Az idei Golden Globe vonatkozó három kategóriájában a 15 jelöltből 7 volt amerikai, a három győztesből pedig egy sem: egy francia, egy angol és egy ausztrál színésznő hozta el az aranyozott földgömböt.

Bár az Independent diszkréten hallgat a nevekről, pusztán csak utalgat, a bloggerek kevésbé szégyenlősek: egyértelmű vélemény, hogy a 41 éves Nicole Kidman a cikk egyik tárgya, akinek három éve nem sikerült egyetlen jelölést sem összeszednie, a 2003-ban Oscarral jutalmazott Órák óta nem is játszott igazán komoly filmben, és többek véleménye szerint ott is inkább csak az arcát eltorzító műorrnak köszönhette az elismerést. Az egyik kemény hangvételéről ismert blogíró például azon poénkodott nemrégiben, hogy mivel Kidman a terhessége miatt most nem használhatja kedvenc idegmérgét, valószínűleg hamarosan a szemöldökére fog lógni a homloka.

Halálos botox
Az idegmérget alkalmazó kozmetikai beavatkozás súlyos mellékhatásairól olvassa korábbi cikkünket!
Tovább>>
A hollywoodi álomgyárban már a kezdetektől bátran alakították a leendő és meglévő sztárok külsejét, már akik hagyták magukat – Ingrid Bergman és Greta Garbo például mereven elzárkózott minden beavatkozás elől. A negyvenes években Rita Hayworth homlokáról elektrolízissel távolítottak el pár centiméternyi hajat, hogy „egzotikusabbnak” hasson, míg Marilyn Monroe-nak a fáma szerint az állát operálták át. De ezek az átalakítások, bár néha brutálisak voltak, mégsem rombolták a színésznők szakmai eszköztárát, továbbra is képesek voltak érzelmeket megjelenítani az arcuk, testük segítségével.

Alfred Hitchcock egyszer azt mondta, „a leghatalmasabb különleges effekt egy közeli felvétel az emberi arcról” – a botoxnak köszönhetően ez az eszköz akár meg is szűnhet.

Medipress Plázs

Milyen mellékhatásokat okozhat a botox?

Az Egyesült Államok Élelmiszer és Gyógyszerengedélyezési Hivatalának (FDA) jelentései szerint a Botox Cosmetics termékei számos nem kívánt mellékhatást okozhatnak, köztük súlyos légzési elégtelenséget és bizonyos esetekben halált is.

MTI Plázs

Nemcsak ráncokra, prosztatára is hatásos a botox

A jóindulatú prosztata megnagyobbodásban szenvedőkön is segíthet a jövőben az eddig a ráncok eltüntetésére, kisimítására alkalmazott botox (botulinum toxin), ami valójában a Clostridium botulinum baktérium által termelt méreg - állítja az Amerikai Urológus Társaság (American Urological Association).

hvg.hu Plázs

A botox a migrénben szenvedőkön is segíthet

A botox nem csupán a ráncos arcot, de a migrénes fájdalomtól szenvedő fejet is rendbe hozhatja – ismertette véleményét Dr. Richard Glogau bőrgyógyász professzor az Amerikai Bőrgyógyászok Társaságának éves közgyűlésén.

Fehér szarvast fotóztak a Mátrában

Fehér szarvast fotóztak a Mátrában

Hetekre bezárják a Keleti pályaudvart

Hetekre bezárják a Keleti pályaudvart

Kocsis Györgyi: „Egy szög miatt..."

Kocsis Györgyi: „Egy szög miatt..."

Ferencvárosi parkolómutyi: távozik a kerületi kincstárnok

Ferencvárosi parkolómutyi: távozik a kerületi kincstárnok

Andy Vajnát nehéz pótolni: úgy tűnik, nincs szükség új filmügyi biztosra

Andy Vajnát nehéz pótolni: úgy tűnik, nincs szükség új filmügyi biztosra

Felfedeztek egy nagy kőzetbolygót a Naprendszer közelében

Felfedeztek egy nagy kőzetbolygót a Naprendszer közelében