szerző:
MTI

Evett is áldozata húsából a munkaadója által mintaalkalmazottnak nevezett 40 éves kanadai férfi, aki szerda este egy távolsági buszon lefejezte a mellette ülő fiatalembert a többi utas szeme láttára, sőt a magasba emelve még mutogatta is a levágott fejet.

Kanadai internetes portálokra felkerült a beavatkozásra váró helyszínelők egymás közti beszélgetése, amelyben az egyik rendőr - miközben a buszba zárt tébolyult gyilkost nézik - azt mondja társának, hogy a késsel és ollóval felfegyverkezett férfi "a busz elején éppen meggyalázza a holttestet"; "most, amikor mi beszélünk, éppen kis darabkákat vág ki belőle és megeszi..." A gyilkos több órát töltött áldozatának megcsonkított tetemével együtt a buszban, ahova azért zárták, hogy megakadályozzák a szökését. 
   
A kanadai kriminalisztikában példátlan horrortörténet azután kezdődött, hogy a transzkanadai autópályán az albertai Edmontonból a manitobai Winnipegbe tartó Greyhound-busz utasai egy pihenő után újra útnak indultak. A gyilkos minden ok nélkül a mellette ülő fiatal férfira támadta, 40-50-szer megszúrta, levágta és mutogatta a fejet, majd hozzálátott a törzs feltrancsírozásához. 

A hátborzongató gyilkosság egész Kanadát megrendítette, az internetes közösségi portálokon hatalmas gyászoló gyülekezet állt össze, tízezrek nyilvánították részvétüket a megölt fiatal családjának. A történtek előtt mindenki értetlenül áll, annál is inkább, mert a lefejezős gyilkost - Vince Weiguang Li újságkihordót - munkaadója mindig kedves és udvarias, pontos és tiszta öltözetű "mintaalkalmazottnak" nevezte. Áldozata, a 160 cm magas, 22 éves Tim McLean a légynek sem ártott, állandó jókedv áradt belőle, ami gyakran környezetére is átragadt; a fizikai konfliktusok elől már csak termeténél fogva is kitért.

MTI Világ

Lefejezte unokaöccsét egy szupermarketben

Feltehetően családi vita következtében lefejezte tizenöt hónapos unokaöccsét egy férfi egy szaúd-arábiai szupermarketben - írta hétfőn a vahhábita monarchia egyik napilapja.

MTI Itthon

Lefejezte idős anyját a leány

Brutális gyilkosság történt a XI. kerületben, egy idős nő lefejezett holttestére találtak egy panelház egyik lakásában; a rendőrség az áldozat 46 éves lányát gyanúsítja a gyilkossággal - közölte a BRFK.

Világ

Elraboltak és lefejeztek egy titkos ügynököt

Elraboltak és lefejeztek egy afgán titkos ügynököt, egy másik akcióban pedig pokolgépes merényletet követtek el az afgán hírszerzés egyik járműve ellen, megölve hat ügynököt, további hármat pedig megsebesítve - közölték hétfőn afgán tisztségviselők.

Világ

Irak: lefejeztek egy amerikai férfit

A szélsőséges muzulmán honlapon kedden közzétett filmen elhangzottak szerint a férfit bosszúból, az amerikai katonák által iraki börtönökben elkövetett kínzások miatt végezték ki. Jelek mutatnak rá, hogy a lefejezést maga az-Zarkavi, az al-Kaida iraki főembere, jordán terrorista hajtotta végre.

Az OLAF vezetője még a héten leülhet beszélni Polt Péterrel

Az OLAF vezetője még a héten leülhet beszélni Polt Péterrel

Karácsonyék akár az alagút nélkül is felújítanák a Lánchidat

Karácsonyék akár az alagút nélkül is felújítanák a Lánchidat

Mi ez, ha nem a tejjel-mézzel folyó tech-jövő?

Mi ez, ha nem a tejjel-mézzel folyó tech-jövő?

Lemondott és a pártból is kilépett a Momentum győri elnöke

Lemondott és a pártból is kilépett a Momentum győri elnöke

„Addig nem mentek ki, amíg a papa nem éled fel” – így látják a fenyegetéseket a mentősök

„Addig nem mentek ki, amíg a papa nem éled fel” – így látják a fenyegetéseket a mentősök

Február 16-án tartja évértékelőjét Orbán

Február 16-án tartja évértékelőjét Orbán