A viccgyáros egy telefonbeszélgetésben Nicolas Sarkozynek tettette magát és Palin, republikánus alelnökjelölt a számos figyelmeztető jel ellenére véresen komolyan vette.

Sarah Palin, republikánus alelnökjelölt egy gyűlésen
Nem ismerte fel a tréfát
© MTI/EPA
Egy montreáli komikus páros, a Masked Avengers néven futó Marc-Antoine Audette és Sebastien Trudel duó számos hírességet és politikust hozott már kínos helyzetbe telefonbetyár interjúival. Most a republikánus alelnökjelölttel, Sarah Palinnel beszélgettek el Nicolas Sarkozy francia államfő nevében.

A komikusok szégyentelen hízelgéssel és nyilvánvaló átverésekkel próbálták Palinnel érzékeltetni, hogy csak viccről van szó, de a politikusnő nem vette a lapot. Audette, aki magára vállalta Sarkozy szerepét, azzal nyitott, hogy Palin remek elnöke lesz majd egyszer az amerikaiaknak. “Talán nyolc év múlva” - nevettett bele a telefonba a jelölt.

A hatperces telefonbeszélgetésben az ál-Sarkozy azt állította erős francia akcentussal, hogy kedvenc elfoglaltsága a vadászat, csakúgy, mint a 44 éves alaszkai kormányzónak. “Imádom megölni az állatokat. Mmm, mmm, elvenni az életet, micsoda mulatság” - mondta a komikus, majd hozzátette, hogy mehetnének együtt helikopteres vadászatra, mert azt még nem próbálta. “Hát, azt hiszem, nagyon jól mulatnánk együtt, amíg elvégezzük a munkát. Egy csapásra két madarat üthetünk” - válaszolta Palin halálos komolysággal. A viccgyáros ezek után azon poénkodott, hogy Dick Cheney-t majd nem viszik magukkal, arra utalva, hogy a korábbi alelnök megsebesítette egy barátját egy vadászat során. “Majd nagyon vigyázva lövök” - tett ígéretet Palin.

Audette nem szégyellte felhasználni az alelnökjelöltnek azt az utalását sem, amikor még a kampány elején azzal próbálta illsuztrálni külpolitikai tapasztaltalait, hogy Alaszkából odalátni Oroszországra. “Tudja, sok közös van bennünk, mert... a házamból látom Belgiumot” - dobott be az ál-Sarkozy egy újabb nyilvánvaló sületlenséget. “Hát, látja, itt vannak a szomszédunkban a különböző országok, akikkel együtt kell dolgoznunk, igen” - csacsogott tovább Palin.

A kanadai komikus ezután újabb jelet adott az alelnökjelöltnek, mivel egy honfitárs énekesre, Steph Carse-ra utalt, mint az ország miniszterelnökére, aki valójában Stephen Harper. “Hát igen, jól csinálja és hát, amikor az ember belekerül egy alábecsült pozícióba, lehetőséget kap, hogy bizonyítsa, a tudósok és a kritikusok tévedtek. Sokkal keményebben dolgozik” - állt készen a válasszal a politikusnő.

Palin végig rajongva beszélt Sarkozyről és megemlítette a feleségét is, Carla Bruni korábbi modellt és énekesnőt. “Tudja, nagy örömmel nézek elébe a közös munkának, a személyes megismerkedésnek önnel és gyönyörű feleségével. Ó, istenem, mennyi energiát adott az országának a gyönyörű családjával” - mire a Sarkozyt megszemélyesítő komikus felbátorodva közölte, hogy a felesége nagyon jó az ágyban és elmesélte, hogy Bruni írt egy számot az amerikai választási kampány során emblematikussá vált Joe, the Plumber-ről (Józsi, a vízvezetékszerelő), és a dalnak a "Du rouge a levres sur une cochonne" címet adta. A francia szöveg jelentése persze egészen más, magyarul kirúzsozott disznónak lehetne fordítani, s Barack Obama egyik bon mot-jára utalt, nevezetesen, hogy ha egy disznót kirúzsozunk, attól még az marad, ami. Audette ezek után elmondta, mennyire imádta a dokumentumfilmet, amelyet az alaszkai kormányzóról készítettek, amivel egy Larry Flynt által forgattatott pornóra utalt, ahol egy Palinhoz hasonlító nő volt a főszereplő. “Remek, köszönöm, igen” - válaszolta erre Alaszka kormányzója.

A csalók ezek után bemutatkoztak, megmondták valódi nevüket és a rádióállomást, amelynek dolgoznak. “Oh, becsaptak minket?” - kérdezte még Palin végül, mielőtt átadta volna a telefont a stáb egyik tagjának, aki lezárta a beszélgetést. Az alelnökjelölt szóvivője, Tracey Schmitt szerint az egész nem nagy ügy. “Palin kormányzó enyhén szórakoztatónak találta, amikor megtudta, hogy csatlakozott azon kormányfők csapatához, akiket a két telefonbetyár becsapott, beleértve Sarkozy elnököt és más hírességeket is. C'est la vie - nyilatkozta.

Az Obama csapat részéről Robert Gibbs mondott visszafogott véleményt. “Örülök, hogy leellenőrizzük a hívásokat, mielőtt átadnánk a telefont Barack Obamának.”

MTI Világ

McCain változást ígért, Palin sztár lett

John McCain republikánus szenátor csütörtök este, pártja országos konvencióján hivatalosan elfogadta az elnökjelöltséget; azt ígérte, a kétpárti együttműködés szellemében fogja irányítani az Egyesült Államokat.

MTI Világ

Megnyeri-e Palin a republikánusoknak az elnökválasztást?

Sarah Palin, az amerikai Republikánus Párt alelnökjelöltje új életre keltette a Reagan-mítoszt; felébresztette a nosztalgiát egy már nem létező Amerika iránt, s ez éppen elegendő lehet novemberben a győzelemhez - írta a Time magazin elemzője.

Mégis érdemes lesz nézni az Oscar-gálát: fellép a Queen

Mégis érdemes lesz nézni az Oscar-gálát: fellép a Queen

2,1 milliárdért vásárolt Van Dyck-festményt a Szépművészeti

2,1 milliárdért vásárolt Van Dyck-festményt a Szépművészeti

Jól jár a szigetszentmiklósi polgármester a városba tervezett új ipari parkkal

Jól jár a szigetszentmiklósi polgármester a városba tervezett új ipari parkkal

Az RTL Klub bemutatta, milyen az, ha valaki meg akarja érteni a magyar családokat

Az RTL Klub bemutatta, milyen az, ha valaki meg akarja érteni a magyar családokat

"Tisztelettel, Vlagyimir Putyin"- az orosz elnök nevében küldözgetnek bombafenyegetéseket

"Tisztelettel, Vlagyimir Putyin"- az orosz elnök nevében küldözgetnek bombafenyegetéseket

Hírünk a nagyvilágban: a Nature magazin is az MTA-ügyről ír

Hírünk a nagyvilágban: a Nature magazin is az MTA-ügyről ír