Az első Magyar Termék Nagydíjas szálloda
A NaturMed Hotel Carbona**** superior az első szálloda, mely Magyar Termék Nagydíjat nyert, az idén először...
A NaturMed Hotel Carbona**** superior az első szálloda, mely Magyar Termék Nagydíjat nyert, az idén először meghirdetett turizmus kategóriában. Az elismerést a szálloda gyógy- és wellness szolgáltatási rendszere érdemelte ki. Dr. Lukács Ferenc a szálloda vezérigazgatója elmondta, hogy a díj elnyerésének és a szálloda sikerének a titka a szolgáltatások állandó és következetes fejlesztésében rejlik.
Az egyik legfrissebb újítás például a Magyarországon elsőként itt bevezetett "Háztól házig” szolgáltatás, amelynek keretében egyelőre a Budapest és környéki vendégek számára díjmenetes transzfert biztosít a szálloda. A magyar tulajdonú Carbona az elmúlt években több mint 5 milliárd forint értékű fejlesztést valósított meg, amelynek leglátványosabb eleme az ezer négyzetméter felületű fürdőkomplexum és a gyógyászati-wellness részleg.
A szálloda a közvetlen szomszédságában lévő forrásból kapja a világ egyik legerősebb gyógyhatású vizét, a hévízi gyógyvizet, amelyre ízületi és reumás betegségek eredményes kezelése és megelőzése épült. Az elsősorban reumatikus és ízületi problémák kezelése szakorvosi felügyelet mellett történik. A kezelő és fürdő helyiségek kialakításánál külön figyelmet fordítottak arra, hogy a gyógy- és élménymedencék ne zavarják egymást, a teljes értékű pihenés és wellness élmény érdekében.
S ha már a wellness szóba került: A Carbonában található Magyarország egyik legszélesebb wellness-kínálata, mely 2004 óta minden évben elnyerte „Az év wellness szállodája” kitüntető címet. A folyamatosan bővülő impozáns kínálatban több mint húsz fajta masszázs, mintegy tíz kényeztető fürdő, keleti mozgásterápiák és meditációs programok, Thalasso terápiás kezelések, szépészeti szolgáltatások, valamint léböjt-, salaktalanító- és fogyasztó kúrák szerepelnek.
A szálloda egyik különlegessége a díjnyertes szakácsokkal dolgozó konyha. Nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy a magyar, nemzetközi, vegetáriánus, diétás és reformételeket kínáló konyha ételválasztéka gazdag és ízletes legyen, mert úgy tartják, „nem csak a férfiak, de a vendég szívéhez is a hasán keresztül vezet az út”.
A díj elnyeréséhez magas kritériumokat kellett teljesíteni, a pályázat elkészítése hónapokat vett igénybe, s az értékelés több fordulóban történt. „Nagyon boldogok vagyunk, hogy elnyertük a Magyar Termék Nagydíjat. Örömünket szeretnénk megosztani minden vendégünkkel, ezért a díj a szálloda halljában kerül kiállításra, és azt tervezzük, hogy egy új, „Nagydíjas” szolgáltatáscsomagot hozunk létre”– mondta Dr. Lukács Ferenc vezérigazgató.