Híres magyarok, világközpont, építészeti csodák

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Csillogó, flottul működő és kozmopolita - ez Genf, Svájc második legnagyobb és Európa egyik legdrágább városa. Az ország délnyugati, francia részén található, a Genfi tó partján, a Rhone folyó kifolyásánál. Az utcán mindenféle nyelv hallható – azt hihetnénk, fővárosban járunk, de nem. Genfben csupán arról van szó, hogy az egész világ jelen van egy helyen.

Itt székel az ENSZ európai központja, valamint ennek Egészségügyi (WHO), Kereskedelmi (WTO) és Szellemi Tulajdon Világszervezete (WIPO). Ezekenkívül a Nemzetközi Vöröskereszt, a CERN (Nukleáris Kutatások Európai Tanácsa) és az ILO (Nemzetközi Munkaügyi Szervezet).

Még körülbelül 200 kormányügyi és nonprofit nemzetközi szervezet kerülhetne a listára – ha meg nem unnánk a felsorolást. Ezen intézmények magas és még magasabb rangú képviselői töltik meg a híresen csillogó négyplusz és ötcsillagos hoteleket, kóstolják a város hihetetlen választékú nemzetközi konyháját, hagyják ott pénzüket a bankokban, luxusékszer- és óraüzletekben, valamint a csokoládéboltokban, melyekről a város híres.

A cikk folytatását a Travelline oldalán találja, kattintson!