Adventi programok gyerekekkel

Adventi programok gyerekekkel

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
life-style.hu
Tetszett a cikk?

Advent a kastélyban Egy kastélyban sétálni és elképzelni milyen lehetett az élet itt, általában kíváncsivá teszi a...

 

Advent a kastélyban

Egy kastélyban sétálni és elképzelni milyen lehetett az élet itt, általában kíváncsivá teszi a fogékony gyerekeket. Ünnepek táján azonban még izgalmasabb, hiszen a gyönyörű díszkivilágítás, a kirakodóvásár és a karácsonyi illatok mindenkit elvarázsolnak. Érdemes tehát elmenni a környékünkön található kastélyok adventi rendezvényeire. Egyik kedvelt karácsonyi helyszín a Gödöllői Királyi Kastély, ahol az udvarban kézműves vásár, hagyományos ételek és italok valamint állatsimogató várja a látogatókat. Emellett karácsonyig folyamatosan koncertek és színházi előadások, kézműves foglalkozások és Mesesarok szórakoztatja a gyerekeket. Hasonló programokkal vár mindenkit plédául a Nagytétényi Kastély is.

©

Karácsonyfa, forralt bor, betlehemes és vásári forgatag

Örök klasszikus és kihagyhatatlan advent idején a Vörösmarty tér. Itt ugyan a legfőbb látványosság a kirakodó vásár, mégis minden gyerek talál magának izgalmat. A háttérként szolgáló muzsika, a Gerbaud-ház oldalán lévő adventi naptár, a hatalmas karácsonyfák alatti jászol és betlehemi jelenet minden korosztálynak szórakoztató. Ha pedig elfáradtunk a forgatagban, csak üljünk le egy "töki pomposra" vagy kenyérlángosra és egy forró teára vagy forralt borra.

Nem messze, a Kossuth téren megcsodálhatjuk az Ország karácsonyfáját. Ami kiegészül december 5-től a Mikulásházzal és a Mesevárossal. Idén is sokféle programmal várják a családokat: a koncerteken, előadásokon vagy kézműves foglalkozásokon túl a népszokásokkal is megismerkedhetnek a gyerekek.

Adventi hétvégék országszerte

©
Ha távolabbra mennénk - esetleg kirándulással egybekötve - felszállhatunk Miskolcon a Lillafüredre tartó Mikulás-vonatra, vagy ellátogathatunk az Abonyi Vadasparkba.
Székesfehérváron
a püspökségben Adventi Udvar, karácsonyi vásár a főtéren és a Városháza udvarán betlehemes játék teremt karácsonyi hangulatot.
Egerben
a Művészetek háza idén a Dobó teret karácsonyi vásárrá alakította és a megszokottnál is több színes programmal szórakoztatja a helyieket. A hétvégeken itt is koncertek, a kisebbeket gyerekműsorok várják a családokat. 
Szegeden
a Dóm téri lesz a házigazdája a kézműves vásárnak és a koncerteknek.
Pécsett
a Bazilika és a Dóm múzeum a két fő helyszíne a számtalan hangversenynek, zenei programnak, gyerekműsornak és betlehemesnek.
Gyulán
a Vármúzeumban találhatjuk az ünnepi forgatagot mézeskalács és karácsonyfadísz készítéssel, hagyományőrző programokkal.
Sopronban a Várkerületben utazhatunk Mesevonattal. Illetve a mindennapi harangjátékon túl számos koncert, gyerekműsor várja  a családosokat.

 

©

 

További adventi programok az ország egyész területéről a: www.elevengyerek.hu vagy www.gyermekprogramok.hu oldalakon találhatók.

Persze ha egyszerűen elmegyünk szánkózni (remélhetőleg lesz hozzá hó is) egy közeli kis dombra (vagy messzebb pl. Dobogókőre), esetleg korcsolyázni (a műjégre) az is kiváló szórakozás, a gyereknek egy a fontos: legyen együtt a család!

Hozzászólások