szerző:
life-style.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Breznay Tamás első szakácskönyve a „Mai magyar konyha” minden tekintetben hatalmas sikert aratott.

Breznay Tamás első szakácskönyve a „Mai magyar konyha” minden tekintetben hatalmas sikert aratott. A közönség imádta és szakmailag is elismerték, hiszen a könyv elnyerte a“Best Chef Book in Hungary 2009” díjat, tervezője Baráth Dávid pedig megkapta a kiadó és a kötet arculatáért az Aranyrajzszöget. A könyv hagyományos magyar recepteket tartalmaz modern felfogásban. Mindegyik egyszerű, könnyen elkészíthető és tapasztalat alapján állíthatjuk, hogy nagyon finom.

Bereznay Tamás új könyve

Pár napja már kapható a boltokban Bereznay Tamás második receptes kötete, a Süteményeskönyv is. A sajtótájékoztatón Bereznay személyesen is mesélt a kötet előkészületeiről, a munkafolyamatról, a hogyanokról és miértekről. Elmesélte, hogy gyerek kora óta süt, előbb tudott sütni, mint főzni. Nagymamája szerint első komolyabb alkotása a konyhában 6 éves korára datálható és a szerelme az édességek iránt azóta is töretlen. Régóta tervezte már a Süteményeskönyv  megírását és most a Boook kiadó csapatával megvalósíthatta. Jó dolog volt figyelni, ahogy a munkájáról, a hobbijáról mesél, látszott, hogy igazán szereti, amit csinál. A személyes találkozás csak megerősítette a korábbi rajongást, hiszen bebizonyosodott, hogy az életben is szimpatikus, tényleg ért a munkájához. A tájékozatón többször is biztosította a jelenlevőket arról, hogy nem csak elkészíteni, megenni is imádja az édességeket, kedvence a zserbó, az mindig jöhet, akár egy fél tepsivel.

Az új könyv is alapvetően a szakács kedvenc receptjeit tartalmazza, csakúgy, mint az előző. A 80 süteményrecept fő hozzávalók szerint van csoportosítva, ami nagyban megkönnyíti a kezelhetőségét. A szerkesztéskor abból indultak ki, hogy tojás, liszt, cukor jobb esetben minden háztartásban megtalálható, de a kamrában, hűtőben fellelhetőek érdekesebb dolgok is. A hozzávalók szerinti csoportosítással könnyebben kitalálhatjuk, mit kezdjünk a szerzeményeinkkel. A hagyományos csokis, vaníliás, gyümölcsös, magvas csoportokon kívül válogathatunk még a különlegesebb mákos, mézes, lekváros, citrusos illetve túrós receptek közt. A könyv végén hasznos tanácsokat kapunk a hozzávalókról, illetve a különböző tészták, mint például a vajas, omlós vagy kelt tészta elkészítési módjait ismerhetjük meg. A receptek egyszerűek és egyértelműek, abszolút amatőröknek is kifejezetten ajánlhatóak. (A receptek korrektségét bizonyítandó az elmúlt héten elkészítettem a  Eszterházy -tortát, Kamilla csokitortáját, a Körtetortát és a Pavlovát a könyvben található leírás alapján  és büszkén állíthatom, hogy valamennyivel nagy sikert arattam)

A saját készítésű Pavlova
Rapp Eszter

A képek nagyon szépek és hangulatosak, a sütemények mellett, a Bereznay család is főszerepet kapott. A szerző hangsúlyozza, hogy minden, amivel a könyvben találkozhatunk valós, a fotókon látható összes édesség elkészült, a szépségük mellett száz százalékig ehetőek voltak és mindet el is fogyasztották a kemény munka után.

Kórházi adósságok: a kormány nem tudja utolérni magát

Kórházi adósságok: a kormány nem tudja utolérni magát

Kijött Harry hercegék új netflixes sorozatának előzetese, és máris utálják az emberek

Kijött Harry hercegék új netflixes sorozatának előzetese, és máris utálják az emberek

Tiborcz cége egy noir hangulatú imázsfilmmel hozná meg a gazdag ázsiaiak kedvét a Gellért szállóhoz

Tiborcz cége egy noir hangulatú imázsfilmmel hozná meg a gazdag ázsiaiak kedvét a Gellért szállóhoz

Megunta várakozást, épített egy Tesla Roadstert egy amerikai ezermester

Megunta várakozást, épített egy Tesla Roadstert egy amerikai ezermester