szerző:
life-style.hu
Tetszett a cikk?

A japán sushi-szövetség szerint a külföldi séfeknek szemináriumokon kellene elsajátítaniuk a halétek megfelelő...

A japán sushi-szövetség szerint a külföldi séfeknek szemináriumokon kellene elsajátítaniuk a halétek megfelelő elkészítésének módját, s ha eleget tesznek a követelményeknek, megkapják a szövetség bizonyítványát.
   
A japán szövetség múltbéli hasonló kezdeményezéseit eddig "sushi-rendőrség" életre hívásaként jellemezték, a társaság mostani kampánya azonban hangsúlyozottan a higiéniáról szól.
   
Japánon kívül az éttermek ugyanabban a konyhában készítik a sushit, mint amelyikben a húst - mondta Kadzato Maszajosi,vezető séf, az oklevélrendszer kiötlője. "Nem higiénikus, ha nyers sósvízi halat olyan konyhában kezelnek, amelyet nem tisztítanak állandóan" - magyarázta a szakács. Japánban egyre nagyobb aggodalmakat táplálnak amiatt, hogy az ételmérgezési esetek rombolhatják a halspecialitás tekintélyét.
   
Az első szemináriumot januárban Szingapúrban tartják, ezt az év folyamán londoni, Los Angeles-i és San Franciscó-i oktatások követik.

Több mint 30 delfin pusztult el az oroszországi olajszennyezés miatt

Több mint 30 delfin pusztult el az oroszországi olajszennyezés miatt

Jön a Minecraft 2

Jön a Minecraft 2

Drónnal támadtak egy helyi buszjáratra Herszonban az oroszok

Drónnal támadtak egy helyi buszjáratra Herszonban az oroszok

Az iskolázatlan, alkoholista zseni, aki a fél világgal megszerettette az állatokat – száz éve született Gerald Durrell

Az iskolázatlan, alkoholista zseni, aki a fél világgal megszerettette az állatokat – száz éve született Gerald Durrell