szerző:
life-style.hu
Tetszett a cikk?

A japán sushi-szövetség szerint a külföldi séfeknek szemináriumokon kellene elsajátítaniuk a halétek megfelelő...

A japán sushi-szövetség szerint a külföldi séfeknek szemináriumokon kellene elsajátítaniuk a halétek megfelelő elkészítésének módját, s ha eleget tesznek a követelményeknek, megkapják a szövetség bizonyítványát.
   
A japán szövetség múltbéli hasonló kezdeményezéseit eddig "sushi-rendőrség" életre hívásaként jellemezték, a társaság mostani kampánya azonban hangsúlyozottan a higiéniáról szól.
   
Japánon kívül az éttermek ugyanabban a konyhában készítik a sushit, mint amelyikben a húst - mondta Kadzato Maszajosi,vezető séf, az oklevélrendszer kiötlője. "Nem higiénikus, ha nyers sósvízi halat olyan konyhában kezelnek, amelyet nem tisztítanak állandóan" - magyarázta a szakács. Japánban egyre nagyobb aggodalmakat táplálnak amiatt, hogy az ételmérgezési esetek rombolhatják a halspecialitás tekintélyét.
   
Az első szemináriumot januárban Szingapúrban tartják, ezt az év folyamán londoni, Los Angeles-i és San Franciscó-i oktatások követik.

Közel tíz évig készítették elő, most egy hétig tovább rágták, mégsem született megállapodás az ENSZ műanyagcsúcsán

Közel tíz évig készítették elő, most egy hétig tovább rágták, mégsem született megállapodás az ENSZ műanyagcsúcsán

The Washington Post: Magas labda Donald Trump számára, hogy Joe Biden elnöki kegyelemben részesítette a saját fiát

The Washington Post: Magas labda Donald Trump számára, hogy Joe Biden elnöki kegyelemben részesítette a saját fiát

„Homo-oktatástól” féltik a lengyel konzervatívok a gyerekeket

„Homo-oktatástól” féltik a lengyel konzervatívok a gyerekeket

Kézilabda-Eb: egy félidőnyi jó játék is elég volt Észak-Macedónia legyőzéséhez

Kézilabda-Eb: egy félidőnyi jó játék is elég volt Észak-Macedónia legyőzéséhez