szerző:
life-style.hu
Tetszett a cikk?

Az eredeti tanulmányok 1984 és 2001 között készültek és a genetikai adatok mellett a kávé, tea, kóla és csokoládé...

Az eredeti tanulmányok 1984 és 2001 között készültek és a genetikai adatok mellett a kávé, tea, kóla és csokoládé fogyasztására vonatkozó információkat is tartalmaztak. A Neil Caporaso által vezetett kutatócsoport két gént hozott kapcsolatba a világ legelterjedtebb élénkítőszerének fogyasztásával. A kérdéses gének a CYP1A2 és az AHR jelölést viselik.

A CYP1A2 gén a koffein szervezetben történő lebontásában játszik szerepet, míg az AHR gén az előbbi aktivitását szabályozza. Mint a kutatók megállapították: akik vagy az egyik, vagy a másik génből a nagyobb koffeinfogyasztást "támogató" változatot hordozták, átlagosan napi 40 milligramm többletkoffeint vettek magukhoz azokhoz képest, akik mindkettőből a másik génváltozattal éltek. A metaelemzésben a bostoni Harvard Egyetem közegészségügyi kara, a Brigham és Női Kórház, valamint az Észak-Karolinai Egyetem kutató vettek részt.
Donald Trump megerősítette, hogy tudott Izrael Irán elleni támadásáról

Donald Trump megerősítette, hogy tudott Izrael Irán elleni támadásáról

Csak 18 év kellett hozzá, de végre ön is módosíthat egy fontos iPhone-beállítást

Csak 18 év kellett hozzá, de végre ön is módosíthat egy fontos iPhone-beállítást

XIV. Leó a hagyományosabb pápadivatra esküszik

XIV. Leó a hagyományosabb pápadivatra esküszik

A tudósoknak is leesett az álluk, olyan csodaanyagot tett le az asztalra a mesterséges intelligencia

A tudósoknak is leesett az álluk, olyan csodaanyagot tett le az asztalra a mesterséges intelligencia