szerző:
life-style.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A Karib-tenger kalózai: Ismeretlen vizeken a hét végén debütál az észak-amerikai mozikban.

A Karib-tenger kalózai: Ismeretlen vizeken a hét végén debütál az észak-amerikai mozikban. (A magyar premier csütörtökön volt.) Jerry Bruckheimer producer nyolc évvel ezelőtt állt elő a kalózsorozat első részével. Akkor ez kockázatos vállalkozásnak tűnt, mivel évtizedekre visszamenőleg nem született sikeres tengeri kalandfilm. A kalózos trilógia azonban világszerte 2,7 milliárd dolláros (több mint 500 milliárd forint) jegybevételt hozott, így Bruckheimer számára nem is volt kétséges a folytatás. A negyedik részt viszont önálló történetnek szánta, nem a korábbi három epizód történetéhez kapcsolta.

Depp arról beszélt, hogy a kifejezetten a nézők igényeit szem előtt tartva forgatták az Ismeretlen vizeken című epizódot. Mosolyogva fűzte hozzá: "ha ezek után nem tetszik nekik, az már az ő hibájuk". Jack Sparrow kapitány (Johnny Depp) az ifjúság forrásának felkutatására indul. Fekete Szakáll kényszeríti erre, és a rettegett kalóz lánya (Penélope Cruz), hogy megelőzzenek egy végzetes jóslatot. A becses forrás azonban a spanyolokat is érdekli, így megkezdődik a versenyfutás, amelyhez brit lobogó alatt hajózva a bosszúra szomjas Barbossa (Geoffrey Rush) is csatlakozik, aki Fekete Szakállt üldözi. "Szerintem szeretni fogja a közönség, mert az első másodperctől új utakon indultunk el, mindenki  egytől egyig közülünk, hogy valami újat és nagyon frisset tegyünk hozzá a trilógia során kialakult történethez" - érvelt Depp.

Bár az Ismeretlen vizeken éppen csak mozis karrierje kezdetén áll, Bruckheimer megbízásából már készül az ötödik rész forgatókönyve. Mint a producer elmondta: aggódni aggódik, hiszen a közönség véleményét nem lehet előre kiszámítani, de hisz benne, hogy a negyedik rész is jó film, és sikeres lesz. "Kicsit úgy éreztem, mintha újra kezdtük volna az egészet, annyi új szereplő és még egy női kalóz is megjelenik benne" - magyarázta Rob Marshall, aki a trilógiát jegyző Gore Verbinskitől vette át a rendezői széket. A szereposztás bővítését azért tartotta fontosnak - mert mint hozzáfűzte -, így Jack Sparrow új ellenfelekkel került szembe, ami új színeket vitt a képbe.

Depp és Bruckheimer is hangsúlyozta, hogy ameddig számukra izgalmas forgatókönyvek születnek, bármeddig képesek  folytatni A Karib-tengert, a Bond-filmek mintájára. A producer ugyanakkor azt is leszögezte, hogy Deppet senki sem helyettesítheti, ha ő kiszáll, vége a dalnak. "Alakításával ő alapozta meg a sorozatot, ő lehelt bele életet. Ő maga A Karib-tenger kalózai" - mondta Bruckheimer.

Ukrajnának is adna a külügy a felesleges lélegeztetőgépekből

Ukrajnának is adna a külügy a felesleges lélegeztetőgépekből

Ezer lélegeztetőgép sem került ki a kórházakba a beszerzett 17 ezerből

Ezer lélegeztetőgép sem került ki a kórházakba a beszerzett 17 ezerből

Barack Obama életrajzi könyve a hvg360-on: A hotelszoba, ahol minden kezdődött

Barack Obama életrajzi könyve a hvg360-on: A hotelszoba, ahol minden kezdődött