Szexuális tanácsok egy szerzetestől a szűzlányoknak

Szexuális tanácsok egy szerzetestől a szűzlányoknak

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
life-style.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A Budapest Underguide szervezésében jött létre az a hat alkalomból álló Szecessziós Hullám elnevezésű másfél órás...

A Budapest Underguide szervezésében jött létre az a hat alkalomból álló Szecessziós Hullám elnevezésű másfél órás séta, melyet a Gellért Fürdő és Szálloda épületébe, az alatta található folyosórendszerébe és a „karfiol barlangba” vezet. 

A „Szüzek Fürdője” elnevezésről sokan hallhattunk már, talán volt is egyfajta elképzelésünk arról, hogy miért épp az érintetlen nőkről nevezték el a létesítményt: nyilvánvalóan ennek is a török hódoltsághoz volt köze és a törököket olyannyira jellemző bohém életvitelhez. Erről azonban szó sincs. A legenda szerint élt egy szerzetes a Gellért barlangjában, akihez fiatal lányok, kisasszonyok jártak – főként szexuális - és morális kérdéseket taglaló – tanácsokért. Ezért nevezték el a Gellértet a szüzekről. Talán a legérdekesebb történet a 30-as évekből származik. Egy magas rangú, színes bőrű férfi volt a szálló vendége, amikor egyik délután lement a fürdőbe, és ott angol lordok, úriemberek társaságában szintén megmártózott a Gellért gyógyvizében.

A britek felháborodva rajzottak ki a vízből, és vonultak a szálló vezetősége elé, hogy azonnal utasítsák ki a színes bőrű férfit abból a fürdővízből, amelyben ők a fehér testüket áztatják! A fürdő vezetősége a kor szellemiségéhez képest, egy meglepően liberális határozatot hozott: „a Gellért Fürdőben mindenki élvezheti a gyógyvíz áldásos hatásait, bőrszínre való tekintet nélkül!” Az 1990-es években ennek a férfinak az özvegye Budapestre látogatott, külön köszönetet mondva a Gellért Szálló vezetőségének, hogy annak idején kiálltak a férje mellett. Hasonlóan érdekes séták lesznek még a Gellért Fürdő körül, hiszen június 11-én, július 2-án, július 23-án, augusztus 13-án és szeptember 3-án is lesz a Hungarofest szervezésében és a budapestUNDERGUIDE közreműködésével Szecessziós Hullám, gyülekező a sétákra minden alkalommal 9.45-kor van a gyülekező a Gellért Szálló előtti szökőkútnál.