Füvet termesztenek a londoni Tower kertjében?

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
life-style.hu

Keith Cima vezérőrnagy, akit januárban menesztettek, kedden jelent meg egy munkaügyi bíróságon, ahol azt állította:...

Keith Cima vezérőrnagy, akit januárban menesztettek, kedden jelent meg egy munkaügyi bíróságon, ahol azt állította: eltávolítása igazságtalan volt.
A bíróságnak benyújtott írásos nyilatkozatában közölte, hogy kirúgására azért került sor, mert "fellépett a megfélemlítés ellen", pénzügyi pontatlanságokra mutatott rá, és leleplezte, hogy a Tower területén vadkendertermesztés folyik.
Mint elmondta: miután 2006-ban kinevezték, számos szabálytalanságot tárt fel. 
A Historic Royal Palaces, a londoni királyi várat működtető testület azonban tagadta Cima vádjait. Szerintük a felmerült gyanúsításoknak alaposan utánajártak, de bizonyíték híján alaptalannak találták azokat.
A Towert - a brit uralkodók egykori lakhelyét és alkalmanként börtönét, ahol a koronaékszereket is őrzik - 35 beefeater néven ismert fekete-skarlátvörös színű Tudor-stílusú egyenruhába öltözött őr felügyeli, akik egyúttal idegenvezetők is, és maguk is turistalátványosságnak számítanak. Két éve két őrt felfüggesztettek a szolgálatból, mert zaklatták Moira Cameront, az első női kollégájukat. Később egyikük kártérítést kapott, mert a vezetőség úgy értékelte, hogy hiba volt az elbocsátása. 
Cima viszont arra hivatkozik, hogy őt éppen azért menesztették, mert helytelenítette ezt a döntést. Cameron a keddi tárgyalásra benyújtott nyilatkozatában "mély elkeseredésének" adott hangot, mert az őr felmentése és kártalanítása szerinte azt üzeni, hogy eltúlozta az ellene folyó zaklatást. 
A Towert Hódító Vilmos alapította röviddel az után, hogy 1066-ban meghódította Angliát. A királyi várat őrző beefeaterek, azaz marhahúsevők arról a korábbi kiváltságról nyerték a nevüket, hogy a király asztaláról kaphattak marhaszeletet.
Hozzászólások