szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Garage magazin pikáns borítóval debütált. A divattal és művészettel foglalkozó kiadvány nemrégiben jelent meg, de az újságosstandoknál egyelőre csak a cenzúrázott verziót lehet kapni. Megtaláltuk az eredetit.

Nagy zöld pillangóval takarták ki a szeméremajkakat. Így mintha az Amerikai szépség című film plakátjára hajazna a kép, de a lényeg a lepke alatt van: a szeméremajkakra tetovált motívum, ami ugyancsak a kedves rovart formázza. A nőre pingált lepke szárnyai a szeméremdombra nyúlnak, míg a potrohát maguk a nagyajkak képezik.

Damien Hirst az állatábrázolásairól híres. Most a Garage magazin debütálásához kérték fel a brit művészt, hogy egy önkéntesre álmodjon tetoválást. A végeredmény igen pikáns lett, nem is merte minden terjesztő vállalni. Ezért készült a decensebb verzió az újságosstandokra.

©

A Jezebel online portál azonban lehozta az eredeti, cenzúrázatlan változatot, melyen a kép felirata is látható: "Nem fogok többé unalmas tetoválást hordani". A fotót Heidi Slimane készítette, az önkéntes pedig egy 23 éves londoni hölgy, Shauna Taylor, aki sokadmagával elvállalta, hogy kortárs művészek tetoválásterveinek megvalósításához rendelkezésre bocsátja a testét.

Damien Hirst alkotása a most debütáló Garage magazin címlapján
©

A Garage kiadója az a Dasha Zhukova, aki a legendás Pop magazin főszerkesztője is volt. Egy orosz oligarcha lánya, és nem mellesleg Roman Abramovics párja, aki szenvedélyes kortárs műgyűjtő. Zhukova missziója a kiadvánnyal, "különböző kreatív közegek alkotóit összehozni, hogy együtt alkossanak valamit, ami lenyűgöző és merész".

A cél teljesülni látszik, hisz a magazin első kiadásának borítója iránt hatalmas az érdeklődés.

Rengett a föld az interjúja alatt, szeme se rebbent az új-zélandi miniszterelnöknek – videó

Rengett a föld az interjúja alatt, szeme se rebbent az új-zélandi miniszterelnöknek – videó

Fordulat Kínában – nincs új megerősített fertőzés

Fordulat Kínában – nincs új megerősített fertőzés

Kérdezz meg egy észak-koreait! 8. rész – Szökés Észak-Koreából

Kérdezz meg egy észak-koreait! 8. rész – Szökés Észak-Koreából