szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Ha megfelelő ember kerül a megfelelő helyre, akkor előáll a rend, és energia keletkezik. Általában hasznos.

A mágia a hétköznapi nyelvben varázslást jelent, néha a bűvészeket is szokták mágus névvel illetni. Általánosan a következőképp jellemezhető: az elme titkos, természetfeletti módon hatást gyakorol a világra, valamely kívánt hatás elérése érdekében. Ezt írja a Wikipédia a mágiáról. James G. Frazer Az aranyág című könyvében pedig ezt: "A mágia a legmagasztosabb, abszolút és isteni bölcsessége a természeti filozófiának."

Nem sok varázsló jut nekünk manapság. Nem olyan a civilizációnk, a szemfényvesztés a divat, meg az ügyes manipulációs készség, esetleg a szómágia, a rettenetes kommunikáció nevű tudomány gyakorlása. Hétköznapi nevén szájkarate.

Fotógalériánk Kemény Dénesről - kattintson a képre!
©

Dumálni könnyű, változtatni, nyomni előre a világon pár centit, vagy javítani rajta valamit, esetleg elhitetni valakivel és/vagy valakikkel, hogy ők valakik, reményt adni a nehéz helyzetekben annak, akinek nincs, vagy csak kevés örömet szerezni ott, ahol amúgy az nem nagyon jár, az valami. Ezt tudják a varázslók.

Mi is ismerünk egyet, ez a személyleírása:

Magas, medve alkatú ember, kopaszodik, őszül kicsit. Családos, szereti az állatokat, mi több, állatorvos (is) a szakmája. Néha morózusnak tűnik, mert néha morózus. Sok éve áll különböző épített medencék partján, és magyaráz a vízben dolgozó tanítványainak. Magyarországon él, itt tartja a foglalkozások nagy részét. Ismeri a világ öt földrésze, tisztelik, és csodálják. Elméje természetfeletti módon hatást gyakorol a világra - boldogabb lesz egy darabig.

Ma ötvennyolc éves.

Isten éltesse.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Egyre hevesebbek az Etna kitörései – videó

Egyre hevesebbek az Etna kitörései – videó

A Király utcában edzettek a Mönchengladbach focistái

A Király utcában edzettek a Mönchengladbach focistái

Megakadályozza az új Firefox böngésző, hogy leskelődjenek a weboldalak

Megakadályozza az új Firefox böngésző, hogy leskelődjenek a weboldalak