szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A csehek elleni 1-0-ás portugál győzelemmel zárult negyeddöntő mérkőzés után a győztes csapat szakvezetője, Paulo Bento kiemelte a második félidei remek szereplésüket és, hogy sikerült gólt szerezni, míg Michal Bílek büszke volt fiaira az Eb-n mutatott teljesítményükért.

A csehek vezetőedzője úgy érzi, hogy nem voltak egy szinten a portugálokkal, de elégedett a csapatával és, hogy sikerült a legjobb nyolc csapat közé eljutni velük: "A mérkőzés lefújása után igen csalódottak voltunk. Hittünk benne, hogy talán eljuthatunk az elődöntőig, aztán akár a döntőig. Most, hogy eltelt egy kis idő a vereség óta, azt kell mondjam, hogy jól játszottunk. Nagyon kellemetlen ellenféllel találkoztunk, aki rengeteg helyzetet alakított ki. Remekül harcoltunk, és ezért hálával tartozom a játékosoknak. Megerősítettük a védelmünket, mert tudtuk, hogy támadni fognak. Sikerült kiszorítanunk őket az első félidőben, de a másodikban elfogyott az erőnk. Betaláltak és ez megpecsételte a sorsunkat."

Michal Bílek játékosai megérdemlik a tapsot
©

Ezt követően beszélt csapatáról, az Eb-ről, az öröméről: "Két és fél évvel ezelőtt, amikor kineveztek, ha valaki azt mondta volna nekem, hogy a legjobb nyolcba kerülök a csapattal, nem hittem volna neki. Volt hitem a csapatban, a képességeikben, tudtam, hogy ez egy jó gárda. Most igencsak elégedett vagyok."

Végül a mérkőzést is elemezte pár mondatban: "Vladimir Darida kezdett, mert védekezésre rendezkedtünk be, és azt gondoltam, hogy ebben a tekintetben ő a megfelelő választás. A tény, hogy eddig csak kétszer lépett pályára, nem változtatott semmin, sosem kételkedtem a képességeiben. Jól teljesített. Az sajnálatos volt, hogy nem tudtuk annyit birtokolni a labdát, mint amennyit szerettük volna. Konkrétan úgy tűnt, mintha arra várnánk, hogy az ellenfél betaláljon. A második félidőben megmutatkozott, hogy melyik a jobb csapat, remek képességű játékosaik vannak, akik nagy csapatokban játszanak. Sejtettük, hogy nem leszünk egy szinten velük."

A győztes csapat szövetségi kapitánya Paulo Bento eképpen kezdte értékelését: "Labdabirtoklásban az első 20-25 percben nem voltunk igazán hatékonyak, ám onnantól kezdve mi irányítottuk a játékot. Mi diktáltuk az iramot. A második félidőben már minőségi futballt játszottunk. Onnantól kezdve már mi domináltunk. Ilyen esetben pedig elöl-hátul erősnek kell maradnunk, és ezt bizonyítottuk is bizonyos helyzetekben a második szakaszban. Az nem látszott meg, hogy a cseheknek volt egy extra pihenőnapja a mérkőzést megelőzően."

Paulo Bento még tovább szeretne jutni
©

Bento ezután a csehek védekezéséről beszélt: "A szünet után igyekeztünk több lehetőséget kidolgozni a gólszerzéshez. Ez a meccs teljesen más volt, mint a hollandok elleni. Semmi meglepetés nem volt abban, hogy a csehek mélyen fognak védekezni. A félidőben felvázoltam pár dolgot a fiúknak, hogy miben kéne változtatni támadásban. Azt kértem a játékosaimtól, hogy mutassák azt a játékot, amit az első félidő utolsó 20 percében. Ennek megfelelően remekül teljesítettünk a második félidőben."

Mondandója végén a jövőt kezdte boncolgatni: "Egy ekkora torna elödöntőjébe mindig nagy csapatok jutnak el, különböző erősségekkel, kiemelkedő képességű játékosokkal, és nagyon szervezett játékkal. Nem különösebben foglalkozunk azzal, hogy kivel kell játszanunk. Igen sok munkánk van abban, hogy eljutottunk idáig. Megpróbáljuk majd a lehető legjobb játékunkat kihozni magunkból. Megvan a célunk: nyerni a spanyolok, vagy a franciák ellen. Nincs más tervünk, ezt viszont megpróbáljuk kivitelezni."

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Minél tovább maradunk a moratóriumban, annál többet fizetünk később

Minél tovább maradunk a moratóriumban, annál többet fizetünk később

Kétszáz tonna veszélyes anyagot szállítottak el Kiskunhalasról

Kétszáz tonna veszélyes anyagot szállítottak el Kiskunhalasról

Mi az: ha becsukja 4 percre, megöli a koronavírust (is)?

Mi az: ha becsukja 4 percre, megöli a koronavírust (is)?