szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Orosz sajtóértesülés szerint a Dinamo Moszkva futballklub elnöke megállapodott Dzsudzsák Balázzsal a magyar válogatott szélső szerződéshosszabbításáról.

A championat.com Borisz Rotenberg szavait idézve ugyanakkor nem tekinti lezártnak a megállapodás kérdését, megemlítve, hogy Dzsudzsáknak vannak más ajánlatai is. Maga az elnök sem veszi még készpénznek magyar válogatott csapatkapitányának maradását, mondván, hogy a megegyezés dacára "bonyolult a szituáció". A honlap megemlítette, hogy Dzsudzsák iránt legújabban a német Bundesligában szereplő Hertha érdeklődik.
   
A 28 éves futballista szerződése ez év decemberében lejár a Dinamónál, s a klub helyzetét nehezíti, hogy az európai szövetség, az UEFA a pénzügyi fair play megsértése miatt kizárta az együttest az Európa Liga következő szezonjából.
   
Az UEFA indokul azt hozta fel, hogy az orosz klub vétkes a túlzott futballistafizetésekben és a szabálytalan - az egyesületnek indokolatlanul magas támogatást garantáló - szponzori szerződésekben. A Dinamo vezetősége ígéretet tett arra, hogy véget vetnek a túlköltekezésnek, az újonnan szabályozott bérpolitikának megfelelően leszállítják a futballisták fizetését, s a jövőben tartózkodnak a túl sokba kerülő játékosok szerződtetésétől.
   
A gárda azzal szerezte meg az Európa Liga 2015/16-os szezonjában való részvétel jogát, hogy az orosz bajnokságban legutóbb negyedikként végzett.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Színház és vállalkozás: így még nem láthattuk Shakespeare műveit

Színház és vállalkozás: így még nem láthattuk Shakespeare műveit

3000 éves sírokat találtak az Andrássy-kastély udvarán

3000 éves sírokat találtak az Andrássy-kastély udvarán

Gálvölgyi János, Geszti Péter és már több mint 9 ezer aláíró követeli petícióban Demeter Szilárd lemondását

Gálvölgyi János, Geszti Péter és már több mint 9 ezer aláíró követeli petícióban Demeter Szilárd lemondását