Újabb magyar csapat kapcsolódik be az Európa Ligába

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A labdarúgó Európa Liga első selejtezőköréből továbbjutott Győr a kazah Atyrau vendégeként lép pályára csütörtökön a második fordulóban, míg a most bekapcsolódó Videoton FC a győri stadionban fogadja a szlovén Maribort.

A Rába-parti alakulat az első körben a szlovák FC Nitra együttesét búcsúztatta 5-3-as összesítéssel, s a főtáblára jutáshoz még három párharcot kell megnyernie. Az ETO szerdán délután, Budapestről, közvetlen repülőjárattal utazik Kazahsztánba, s az összecsapás után azonnal visszaindul.

A csütörtökön, közép-európai idő szerint 18 órakor kezdődő találkozón belga játékvezetői hármas dirigál. A sípot a 44 éves Johan Verbist fújja majd, segítői pedig Dirk Gilon és Vincent Despiegeleer lesznek.

A bajnoki ezüstérmes Videoton pályája gyepszőnyegcseréje miatt kénytelen Győrben fogadni szlovén ellenfelét. A piros-kékek kedden már az ETO Parkban edzettek, s Polonkai Attila, a gárda középpályása szerint esélyesként lépnek pályára a 20:30 órakor kezdődő találkozón.

"Sokat számít, hogy legalább egyszer tudtunk az összecsapás helyszínén edzeni - nyilatkozta a Videoton hivatalos honlapjának Polonkai. - A talaj jó, és a stadion atmoszférája is kiváló lehet, ha megfelelő számú szurkoló gyűlik össze. Minden adott egy jó mérkőzéshez, amelyen szerintem esélyesként lépünk pályára a Maribor ellen, s nem lehetetlen feladat egy számunkra kedvező eredmény elérése."

Azoknak a szurkolóknak, akik az előző szezonban bérlettel rendelkeztek, ingyen jegy jár a találkozóra. A vidi.hu-n olvasható közlemény szerint ezeket a belépőket szerdán, 15 és 18 óra között a Vidishopban és a fehérvári stadion főpénztárában még át lehet venni. Ugyanitt van lehetőség regisztrálni a drukkereket Győrbe szállító autóbuszra.

A Videoton-Maribor mérkőzés játékvezetője az ukrán Viktor Svecov lesz, munkáját pedig Olekszandr Vojtjuk és Oleg Muravjov segíti asszisztensként. A fehérvári együttesnek a főtáblára kerüléshez összesen három párharcot kell megnyernie. A visszavágókat jövő csütörtökön rendezik.