Videó: ütött és fejelt a feldühödött Gattuso, utólag elnézést kért

Videó: ütött és fejelt a feldühödött Gattuso, utólag elnézést kért

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Gennaro Gattuso a keddi AC Milan - Tottenham Hotspur Bajnokok Ligája mérkőzésen annyira felhúzta magát, hogy megütötte, majd lefejelte az ellenfél segédedzőjét, Joe Jordant. Nem volt könnyű lenyugtatni.

Jordan (balra) és Gattuso beszélgetnek
©

A csapattársak alig bírták az öltözőbe vonszolni a hevesen reagáló olasz középpályást. A milánói San Siróban rendezett mérkőzést a Tottenham Hotspur nyerte Peter Crouch góljával, de a lefújást követő esetnek várhatóan lesznek következményei, az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) rögtön jelezte, hogy Gattuso büntetésre számíthat.

"Sajnálom a fejelést - mondta a már lenyugodott Gattuso. - Ez az én felelősségem, nem lett volna szabad megtennem. Várom az UEFA döntését. A meccs alatt többször beszéltem Joe Jordannel, de nem kívánom elismételni, ami akkor a szájából elhangzott. Természetesen nincs semmi problémám a Spurs játékosaival. Jordannel egyébként skótul beszéltem - viccelődött. - Azt nem akarom elmondani önöknek, min is vitáztunk, maradjunk annyiban, hogy már én is tudom: hiba volt."

A csapatkapitány Gattuso az esettől eltekintve is indiszponáltan, olykor kifejezetten veszélyesen játszott. A 76. percben sárga lapot is kapott, mert hátulról beleszállt az ellenfél középpályásába, Steven Pienaarba. A 28 éves dél-afrikai labdarúgót le is kellett cserélni, az első orvosi előrejelzések szerint hosszabb pihenőre számíthat. A bíró ítélete után az olasz mindenesetre dühödten ütni kezdte a gyepet, a március 9-i visszavágót ugyanis a lap miatt már biztosan ki kell hagynia.

A büntetés csak bővülhet, mert kérdés, az UEFA mit határoz a később történtek miatt. "Gattuso elvesztette a fejét - kommentálta az eseményeket Harry Redknapp, a Tottenham menedzsere. - A meccs végére nagyon feszülten játszott, a legrosszabb momentum pedig ez a becsúszás volt Pienaarba. Rettenetes volt. Páros lábbal, ilyenkor szoktak eltörni a lábak."

"Biztos megvoltak az okai, kifogások azonban nincsenek" - kommentálta az esetet szűkszavúan Massimiliano Allegri, a Milan trénere.

UEFA BAJNOKOK LIGÁJA 2010/2011

NYOLCADDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉS:

AC MILAN - TOTTENHAM HOTSPUR 0-1 (0-0)

Milánó, San Siro V.: Stéphane Lannoy (francia)

AC MILAN: Abbiati (Amelia 18.) - Abate, Nesta, Yepes, Antonini - Gattuso, Thiago Silva, Flamini - Seedorf (Pato 46.) - Robinho, Ibrahimović Vezetőedző: Massimiliano Allegri

TOTTENHAM HOTSPUR: Gomes - Ćorluka (Woodgate 59.), Gallas, Dawson, Assou-Ekotto - Lennon, Palacios, Sandro, Pienaar (Kranjčar 76.) - van der Vaart (Modrić 62.) - Crouch Vezetőedző: Harry Redknapp

Gólszerző: Crouch (80.)