Simán nyert Pécsen a Honvéd

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A Budapest Honvéd 3-0-s győzelmet aratott Pécsen a labdarúgó OTP Bank Liga 25. fordulójának vasárnapi zárómérkőzésén, így feljött a tabella 5. helyére. A Honvéd öt bajnoki találkozó óta veretlen, továbbá sorozatban harmadik meccsén nem kapott gólt.

Nem túl színvonalas első félidőt láthatott a pécsi közönség, melynek során a kispestiek egy hatalmas védelmi hibát kihasználva szereztek vezetést, míg a hazaiak 11-esből sem tudtak betalálni.

A folytatásban egyszerre örülhettek és bánkódhattak a vendégdrukkerek: a játékrész elején csapatuk 11-eshez jutott, de Martinez és az első gólt szerző Lanzafame összeveszett azon, hogy melyikük végezze el a büntetőt. A lökdösődésig fajuló perpatvart aztán a bíró oldotta meg azzal, hogy mindkettőjüknek adott egy-egy sárga lapot, s mivel az olasz csatárnak ez már a második volt, így ő a 11-es pont helyett az öltözőbe sétálhatott.

Martinez a közjáték ellenére magabiztosan értékesítette a 11-est, sőt pár perccel később az emberhátrányban védekezésre berendezkedő Honvéd első gyors kontrája végén a meccset is eldöntötte egy hatalmas bombagóllal. Ezt követően a Pécs ugyan próbálkozott, de nem tudtak lendületbe jönni. A hajrára fordulva pár percre félbeszakadt a meccs, mivel bekapcsolat az öntöző berendezés... A Honvéd összességében biztosan őrizte az eredményt a lefújásig és megérdemelten vitte el a három pontot Pécsről.

PMFC-Matias - Budapest Honvéd 0-3 (0-1)
Pécs, 3000 néző, v.: Solymosi
gólszerzők: Lanzafame (20.), Martinez (52., 57., előbbit 11-esből)
piros lap: Lanzafame (51.)
sárga lap: Lázár P. (31.), illetve Tandia (25.), Lanzafame (37., 51.), Martinez (51.)

PMFC-Matias:
Dibusz - Lázár P., Lantos (Gaál, 63.), Balogh B., Uzoma - Nagy O. (Beke, 74.), Koller K. (Szatmári L., 60.), Akassou, Wittrédi - Grumic, Simon A.

Budapest Honvéd:
Kemenes - Lovric, Ignjatovic, Tandia, Baráth - Nagy G., Zivanovic, Vécsei (Ikenne-King, 78.) - Tchami (Hidi, 55.), Lanzafame, Martínez (Diaby, 65.)