"Elegem van" - Sztoicskov máris otthagyja a Szófiát

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Alig egy hónappal kinevezését követően távozik a komoly anyagi gondokkal küzdő CSZKA Szófia labdarúgócsapatának vezetőedzői posztjáról Hriszto Sztoicskov.

"Elegem volt, távozom" - írta az 1994-ben Aranylabdát nyert szakember a helyi médiának elküldött levelében, melyben azzal indokolja döntését, hogy elveszítette a bizalmát az együttes jelenlegi vezetőiben, akik szerinte képtelenek kezelni a kialakult helyzetet. 

A klub ugyan letöltötte az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) által kiszabott hároméves eltiltást, de hiába végzett az előző idényben a bolgár bajnokság harmadik helyén, nem vállalta az indulást az Európa Ligában. Nyáron több kulcsjátékos, köztük Ivan Bandalovszki csapatkapitány is távozott a csődközeli helyzetbe került egyesülettől. 

"Nyilvánvalóvá vált, hogy a vezetőség képtelen betartani az ígéreteit. Nem mehetünk tovább ezen az úton, nem lehet a végtelenségig hazudni" - áll a 47 esztendős Sztoicskov levelében.
    A CSZKA Szófia Bulgária legsikeresebb klubcsapata, 31 bajnoki elsőség mellett 11-szeres kupa- és négyszeres Szuperkupa-győztes.