Ellopták Michael Schumacher betegkartonját a grenoble-i kórházból

Ellopták Michael Schumacher betegkartonját a grenoble-i kórházból

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Ismeretlenek ellopták a grenoble-i kórházból Michael Schumacher betegkartonját, melyben bizalmas adatok szerepelnek a versenyző egészségi állapotáról és orvosi kezeléséről. Több médiumnak is felkínálták a dokumentumot, 50 ezer eurót kérnek érte. A versenyző menedzsere szerint mindent megtesznek, hogy megakadályozzák a nyilvánosságra kerülést, a hatóságok már nyomoznak az ügyben.

Ellopták Michael Schumacher betegkartonját a grenoble-i klinikáról - a német Bild értesülését megerősítette hétfő este menedzsere, Sabine Kehm is. A kartont több német, brit és francia médiumnak is felajánlották megvételre, 50 ezer eurót kértek érte ismeretlenek.

Sabine Kehm undorítónak tartja a történteket és arra kéri a sajtót, hogy ne hozzák azt nyilvánosságra, valamint kijelentette: mindent meg fognak tenni, hogy megakadályozzák, hogy az orvosi kezelések részleteit és Schumacher betegadatait tartalmazó dokumentum nyilvánosságra kerüljön.

©

"Pár napja a lopott dokumentumokat eladásra kínálják a sajtónak. Nem tudjuk biztosan, hogy az, amit felajánlottak, a valódi karton-e, de az tény, hogy Schumacherét ellopták, bejelentettük a lopást a rendőrségen, a hatóságok már nyomoznak" - tette hozzá a menedzser közelményében.

Kehm továbbá azt írja: "felhívjuk a figyelmet, hogy egy ilyen dokumentum átvétele, úgy mint a nyilvánosságra hozása, büntetendő. A betegaktában szereplő adatok szigorúan bizalmasak".

Egyelőre nem tudni, hogy ki vagy kik lopták el az aktát. Michael Schumacher december 29-i síbalesete óta egészen a múlt hétig feküdt a grenoble-i klinikán, majd múlt hétfőn átszállították egy lausanne-i kórházba, miután felébredt a mesterséges kómából.

Ezidáig szinte semmilyen pontos orvosi információ nem szivárgott ki a Forma-1-es legenda állapotáról, de már a legelső időkben volt példa arra, hogy egy ismeretlen papnak öltözve akart bejutni kórházi ágyához, később pedig két ember akart fotókat csinálni a kómában fekvő versenyzőről.