Kétmillióra büntette a szövetség a Fradi-edzőt

Kétmillióra büntette a szövetség a Fradi-edzőt

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Kétmillió forintos bírságot szabott ki a Ferencváros vezetőedzőjére a Magyar Labdarúgó Szövetség fegyelmi bizottsága.

A testület az év elején idézte be a német szakembert néhány, hónapokkal korábbi nyilatkozata miatt. A bizottság szerint a tréner a 2016. november 19-i, Vasas elleni és a december 10-i, MTK elleni "bajnoki mérkőzéseket követően a különböző médiumoknak adott nyilatkozataiban az MLSZ vonatkozásában olyan tényre közvetlenül utaló kifejezéseket használt, amelyek alkalmasak arra, hogy az MLSZ működésével kapcsolatban a bizalmat megingassák."

Múlt kedden eljárásjogi kifogások miatt elhalasztották a tárgyalást, majd az FTC csütörtökön összeférhetetlenségre hivatkozott az eljáró tanács elnökével szemben, ám ennek ezúttal nem adtak helyt.

A fegyelmi bizottság szerint a Ferencváros vezetőedzője novemberben és decemberben több olyan nyilatkozatot tett, amelyben "kétségbe vonta a versenysemlegesség elvének érvényesülését. A hasonló tartalmú kijelentések sértik a bajnokságban résztvevő többi csapatot, és a világ bármely országában eljárást, büntetést vonnak maguk után".

Kétmeccses eltiltást kapott a Fradi edzője

Thomas Doll eléggé kiakadt, amikor Kassai három 11-est fújt be a FTC ellen. Az MLSZ kőkeményen büntetett.

Az mlsz.hu-n olvasható indoklás úgy fogalmaz: a fegyelmi bizottság álláspontja szerint "az eljárás alá vont sportszakember több alkalommal az elektronikus sajtóban, nagyobb nyilvánosság előtt megjelent nyilatkozatai alkalmasak arra, hogy az MLSZ működésével szembeni bizalmat megingassák". Ezért az fb Dollt mint visszaesőt kétmilllió forint pénzbüntetés megfizetésére kötelezi.

Dr. Berzeviczi Attila, aki az FTC Labdarúgó Zrt. igazgatósága elnöke, azt mondta: az ítéletet alaptalannak tartják, s mindenképpen azt javasolják Thomas Dollnak, hogy fellebbezzen.

Doll például a Vasas elleni, 2-2-es döntetlenre végződött mérkőzés után: "A munka a csapattal nagyon sok örömet okoz, de minden más, ami körülvesz bennünket, elkeserít… Mintha nem lehetnénk bajnokok… Nyolcadik, vagy kilencedik büntető ez ellenünk, ilyet edzőként még nem tapasztaltam."

December 10-i Ferencváros-MTK-meccs után, amikor Kassai Viktor három büntetőt is befújt a csapatának, a játékvezetésre panaszkodott. "Meg kellene kérdezni az illetékeseket, hogy miért mindig csak egy irányba fújnak" - fogalmazott.

Hozzászólások