Öten indulnak Bienerth Gusztáv helyéért

Öten indulnak Bienerth Gusztáv helyéért

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Gyárfást is jelölték volna, de nem fogadta el a jelölést, Czene Attila viszont az indulók között van.

Öten indulnak a szeptember elsején leváltott úszószövetségi elnök, Bienerth Gusztáv posztjára – írja a Nemzeti Sport.

Bienerth visszahívása mellett nem csak az elnöki poszt maradt üresen, hiszen a szövetségnek jó ideje nincs főtitkára, a szeptember elsejei közgyűlésen pedig Sós Csaba szakmai alelnök is jelezte, a következő, szeptember 24-i közgyűlésen lemond a posztjáról, addig ő az egyetlen, ügyvezetői feladatokat is ellátó tisztségviselő.

A tisztségekre a tagszervezetek állíthattak jelölteket, a jelöltlistákat kedden hozzák nyilvánosságra, de a Nemzeti Sport úgy tudja, az elnöki posztra öten kandidálnak, mégpedig Wladár Sándor és Czene Attila korábbi olimpiai bajnok úszók, Hornyák Viktor, a Széles Sándor Úszó-nevelő Műhely vezetője, Tóth István, a szentendrei úszóklub elnöke, valamint Horváth Gergő Domonkos, aki az úszósporton kívülről érkezve vállalja a megméretést.

Jelölést kapott Gyárfás Tamás, a Magyar Úszó Szövetség korábbi elnöke és Sárdi Ákos, a székesfehérváriak vezetőedzője is, de egyikük sem fogadta el a jelölést.

Szakmai alelnökké Darnyi Tamást, a négyszeres olimpiai bajnok úszót vagy Turi Györgyöt, a Kőbánya SC vezetőedzőjét választhatják, és két jelölt van az általános alelnöki posztra is: Becsky András, a Debreceni Sportcentrum-Sportiskola ügyvezetője, valamint Hornyák Viktor.

A főtitkári posztra Czene Attila, Tóth István, valamint Batházi István, korábbi Európa-bajnok úszó pályázik. A szeptember 24-i közgyűlés napirendjére felkerült az alapszabály módosítása is.

Hozzászólások