Pelé beleszállt a brazil válogatottba

Pelé beleszállt a brazil válogatottba

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI

A legendás labdarúgó szerint honfitársai képesek megnyerni az oroszországi világbajnokságot, de esélyeiket csökkenti, hogy kiváló játékosaik nem alkotnak csapatot.

A 77 éves legenda elmondta: nagyon bízik a két éve kinevezett szövetségi kapitány, Tite képességeiben, akinek irányításával a válogatott 20 mérkőzésen 16 győzelmet aratott, és csupán egyszer kapott ki. A háromszoros világbajnok csak amiatt aggódik, hogy néhány nappal a vb-rajt előtt még mindig nincs meg az ideális összeállításuk. "Az egyéni képességeket tekintve minden játékos nagyon jó. De nem alkotunk csapatot" – vélekedett.

Titét sérülések is akadályozták abban, hogy a legjobb együttest állítsa össze. Dani Alves keresztszalag-szakadása miatt kénytelen kihagyni a vb-t. Neymar februári sérülését követően vasárnap tért vissza – a horvátok elleni 2-0-s győzelem során csereként gólt lőtt –, viszont Renato Augusto és Douglas Costa azért nem játszhatott a találkozón, mert nincs százszázalékos állapotban.

Pelé szerint Neymar a világ egyik legjobb futballistája, aki sokkal több tapasztalattal rendelkezik, mint a 2014-es vb-n, de egyedül nem képes világbajnoki címet nyerni Brazíliának. "Vb-t csak csapatok nyerhetnek" – mondta.

A világbajnok brazil válogatottak névsora a legnagyobb Rio de Janeiró-i favella, a Rochinha egyik házának falán.
©

Elárulta: a minden idők legjobb brazil válogatottjának tartott, 1970-ben vb-aranyérmes csapatban rajta kívül Tostao, Rivellino és Gerson is irányítót játszott klubjában, a sikerükhöz azonban más is kellett. "A vb előtt több mint hat hónapot töltöttünk együtt. Esetünkben ezért működtek a dolgok" – magyarázta Pelé.

Az öt vb-aranyával rekorder brazil válogatott idén három felkészülési mérkőzést játszott, s mindegyiket úgy nyerte meg, hogy gólt sem kapott. A horvátok előtt még márciusban a vb-rendező oroszokat Moszkvában 3-0-ra, a vb-címvédő németeket Berlinben 1-0-ra győzték le. A vb-rajt előtti utolsó barátságos összecsapásukat vasárnap Bécsben az osztrákok ellen játsszák.

Brazília csapata Svájccal, Costa Ricával és Szerbiával szerepel azonos csoportban a jövő csütörtökön kezdődő világbajnokságon.

Hozzászólások