Hondával jött az egyenlítés, de Szenegálnak sincs oka búsulni

Hondával jött az egyenlítés, de Szenegálnak sincs oka búsulni

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Japán és Szenegál némileg váratlan elsőkörös győzelme után a továbbjutás volt a tét a két csapat mérkőzésén. Szenegál kezdett erősebben, és tíz perc után újra hatalmas szerencsével szereztek vezetést. De Japán nem adta meg magát, kétszer is talpra álltak. A végeredményt a becserélt Honda állította be.

Mindkét csapat óvatosan kezdte a mérkőzést, de Szenegál valamivel veszélyesebb tudott lenni, aminek a 11. percben meg is lett az eredménye. Sadio Mané ugyanis egy szerencsés góllal megszerezte a vezetést az afrikaiaknak (0-1), hozzátartozik, hogy a lengyeleknek rúgott két találattal együtt ez már a harmadik mázlista góljuk volt egymás után. A vezetés után mind a két csapat fegyelmezetten játszott, majd az első hibát a szenegáliak vétették. Az afrikaiak fegyelmezettségét Inui tudta kihasználni, és pontos lövéssel megszerezte az egyenlítést érő gólt a japánoknak még a félidő előtt (1-1). Döntetlennel fordultak a felek.

További képekért kattintson!
©

A második félidőben mindkét csapat helyzetekkel kezdett. Nagyobb lehetőségekhez a japánok jutottak előbb Oszako révén, aki nem tudott élni a lehetőséggel, és nem találta el a lapos beadást 3 méterre a kaputól, majd Inui lőtte telibe a kapufát később. A gólt azonban a szenegáliak tudták megszerezni, Sabaly beadása után Wagué talált a japánok hálójába. Érdekesség, hogy pont ő hibázott a japánok első góljánál.

Az előnyt nem tudták sokáig megőrizni az afrikaiak, mivel a csereként beállt Keisuke Honda egy kapushiba után egyenlíteni tudott. Habár mindkét csapat előtt adódtak lehetőségek az utolsó 10-15 percben, az eredmény nem változott.

További képekért kattintson!
©

A döntetlen mindkét csapat számára jó kiinduló pont a csoportmeccsek zárókörére, hiszen ha nem kapnak ki a harmadik mérkőzésen sem, akkor biztos továbbjutnak. Saját kezükben van a sorsuk, és a döntetlen is elég.

JAPÁN–SZENEGÁL 2:2

Hozzászólások