F1-es autót tesztelhet Mick Schumacher

F1-es autót tesztelhet Mick Schumacher

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI / hvg.hu

A hétszeres világbajnok Michael Schumacher fia a Ferrari partneristállójának versenygépét próbálhatja ki.

Bekerült az Alfa Romeo utánpótlás-keretébe, így lehetséges, hogy az április eleji, bahreini formula–1-es futam után tesztelheti az istálló autóját a 19 éves Mick Schumacher.

"Teljesítette az újoncok számára kiírt feltételeket, de még nem hoztuk meg a végső döntést" – közölte Frederic Vasseur, a Sauberből lett Alfa Romeo Racing csapatfőnöke.

Schumacher tavaly megnyerte a formula–3-as Európa-bajnokságot, és idén is az olasz Prema istállónál marad, de egy kategóriával feljebb lép: az F1 előszobájának tartott F2-ben folytatja pályafutását. Az Eb-győzelemmel egyben megszerezte a szükséges 40 pontot az úgynevezett szuperlicenchez, amellyel akár már az F1-ben is versenyezhetne.

A Benettonnal kétszer, a Ferrarival pedig ötször világbajnok, 49 éves Michael Schumacher 2013. december 29-én síbalesetet szenvedett a franciaországi Méribelben. Súlyos fejsérülése miatt sokáig mesterséges kómában tartották, majd 2014 szeptembere óta a Genfi-tó partján lévő otthonában ápolják. Állapotáról a család nem hoz nyilvánosságra részleteket.

Hozzászólások