Visszavonul a Veszprém sztárja

Visszavonul a Veszprém sztárja

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI

Momir Ilic nyártól segédedző lesz a kézilabdaklubnál.

A hírt a játékos Csík Zoltánnal, a Veszprém Handball Team vezérigazgatójával és David Davis vezetőedzővel közösen tartott sajtótájékoztatóján jelentette be.

Csík, aki egyedülállónak nevezte Ilic pályafutását, azt mondta: reméli, hogy a szerb két fontos trófea megszerzésével fejezheti be a profi kézilabdát.

Arról is beszámolt a vezérigazgató, hogy David Davisszel megállapodtak: Ilic – Carlos Perezhez, Iváncsik Gergőhöz, Gulyás Péterhez vagy Gulyás Istvánhoz hasonlóan – a klub mellett marad, és a következő szezontól segédedzőként segíti a klub munkáját.

Davis azt emelte ki, hogy Ilic húszéves pályafutása magáért beszél, nemcsak csapattársai, de ellenfelei tiszteletét is kiérdemelte.

A hat éve Veszprémben játszó balátlövő arról beszélt, hogy húsz év profi pályafutás után nehéz volt meghoznia a döntést a visszavonulásról. Családja mellett szíve másik fele a kézilabdáé, és nem is tudja elképzelni az életét a játék nélkül – magyarázta.

A 37 éves szerb játékos szülővárosában bátyja hatására kezdett kézilabdázni. Játszott a Samot Arandelovacban, a Kolubara-Lazarevacban és a Fidelinka Suboticában, majd két szezont töltött a szlovén Gorenje Velenjénél, hármat a német VFL Gummersbachnál, 2013-as Veszprémbe igazolása előtt pedig négy évig a német THW Kiel játékosa volt. A Gummersbachhal 2009-ben megnyerte az EHF-kupát, a Kiellel 2010-ben és 2012-ben a Bajnokok Ligáját, a 2012-es férfi kézilabda Európa-bajnokságon pedig a legértékesebb játékosnak választották.

A sajtótájékoztatón a visszavonuló játékos edzői közül kiemelte Nikola Jevremovicot, aki elindította karrierjét, Alfred Gislasont, Sead Hasanefendicset, Carlos Ortegát, Xavi Sabatét valamint jelenlegi vezetőedzőjét, David Davist is, majd köszönetet mondott Hajnal Csabának, Kálomista Gábornak és Fonyó Károlynak, akik elősegítették Veszprémbe szerződését. Szintén megköszönte a veszprémi szurkolók biztatását, akiket Európa legjobbjainak nevezett.

©

A közelgő magyar bajnoki döntőről Momir Ilic az újságíróknak azt mondta: úgy érzi, jó formában van a csapat, a legfontosabb, hogy nyugodtnak és koncentráltnak kell maradni. "Kézilabdázni szeretnénk, hiszen ezt szeretjük csinálni" – tette hozzá.

David Davis közölte: a csapat a szezon utolsó egy hónapjára a lehető legjobb formába került, ezért magabiztosan várják az előttük álló kihívásokat.

Elértük a két legnagyobb célunkat, hogy ott legyünk a bajnoki döntőben, és bejussunk a Bajnokok Ligája négyes döntőjébe. Mindenki egészséges és minden mérkőzésünket meg szeretnénk nyerni – fogalmazott.

Másfél hete a Veszprém egy másik sztárja, Nagy László közölte, hogy a szezon végén visszavonul. Ő sportigazgatóként dolgozik majd tovább a klubnál.

Hozzászólások