CSZKA Moszkva-Ferencváros 0-1

CSZKA Moszkva-Ferencváros 0-1

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Percekkel a meccs vége előtt lőtte meg a győztes gólt a Ferencváros, így a harmadik EL-meccsén megszerezte az első győzelmét.

Úgy lépett pályára a Ferencváros Moszkvában, a VEB Arénában, hogy a játékosok tudhatták: ha szeretnének továbbjutni az Európa Ligában, akkor most kell igazán jól játszaniuk. Az ellenfél az a CSZKA Moszkva volt, amely nagy neve és az UEFA klubranglistáján elfoglalt 30. helyezése ellenére a csoport leggyengébbje. A Ferencváros két meccsen egy döntetlennel és egy vereséggel állt a forduló előtt, a CSZKA két vereség után fogadta az FTC-t.

A kezdőcsapatok:

CSZKA Moszkva: Akinfejev – Karpov, Gyivejev, Magnússon – Fernandes, Vlasic, Ahmetov, Obljakov, Kucsajev – Csalov, Sigurdsson

Ferencváros: Dibusz – Lovrencsics, Botka, Blazic, Civic – Ihnatenko, Haratin, Sigér – Zubkov, Nguen – Boli

A meccs első harminc percében a CSZKA-nak volt több helyzete, a Ferencvárosnak kevesebb, de veszélyesebbek. Tokmac épp annyival talált el rosszabbul egy labdát a moszkvai kapussal szemben állva, hogy nem lett meg a vendégek vezető gólja, de Dibusznak többször is nagyot kellett védenie. A 23. percben pedig Ahmetov megpattanó lövése után az oroszok bosszankodhattak, hogy csak a kapufát találta el a labda.

A félidő további részében is a moszkvaiak vezettek több támadást, de hiába jutottak el gyakran a Ferencváros kapuja elé, a csatáraik nem voltak a csúcson. Az FTC inkább kontrákkal próbálkozott, és ezekben volt is veszély bőven, az orosz védelem néha feltűnően lyukas volt. De nem tudtak élni a lehetőségekkel, így 0-0 volt az állás a félidőben.

A második félidőt sokkal többet támadva kezdte el a Ferencváros, így már a mezőnyben is kiegyenlítettebbé vált a meccs. Óriási gólhelyzetük mégis az oroszoknak volt, a 60. percben Dibusznak kétszer is nagy bravúrral kellett védenie. Akinfejevnek a 65. percben volt először igazán nehéz dolga, de akkor jól ütötte ki Sigér távoli lövését.

A 86. percben aztán megszerezte a vezetést a Ferencváros. A két perccel korábban pályára lépett Varga Roland lőtt gólt: Isael lövése után Akinfejevről kipattant a labda, Varga kapta középen a passzt, és már csak az üres kapuba kellett lőnie, 0-1.

A CSZKA minden mindegy alapon támadott, de abból, hogy fejetlenül mentek előre, nem sok sikert remélhettek, az FTC kivédekezte a maradék pár percet, így a végeredmény CSZKA Moszkva-Ferencváros 0-1.

A csoport másik meccsén a Ludogorec az Espanyolt fogadta. A spanyolok már a 13. percben megszerezték a vezetést. Tartották is az előnyt, bár a végén saját maguknak tették izgalmassá a meccset, amikor a 88. percben emberhátrányba kerültek, de végül ott is maradt a 0-1.

Így a csoport állása 3 forduló után:

1. Espanyol 7 pont
2. Ludogorec 6 pont
3. Ferencváros 4 pont
4. CSZKA Moszkva 0 pont

A Ferencváros a következő meccsét november 7-én játssza, akkor Budapesten fogadja a CSZKA-t.

Hozzászólások