Szuperkupa: Neuer megérti, hogy sok Bayern-szurkoló lemondta a budapesti utat

Szuperkupa: Neuer megérti, hogy sok Bayern-szurkoló lemondta a budapesti utat

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A kapus azt mondta, akkor sem lesznek csalódottak, ha csak kevesen kísérik el őket Magyarországra.

A Bayern München a múlt hónapban üres stadionban nyerte meg a Bajnokok Ligáját Lisszabonban, csütörtök este viszont több ezer szurkoló előtt mérkőzik az Európa-liga-győztes Sevillával a budapesti Puskás Arénában az Európai Szuperkupáért.

A német csapat szurkolói korábban a rendelkezésükre bocsátott háromezer jegyből 2100-at megvásároltak, azóta viszont sorra lemondták a budapesti utazásukat. Ebben nyilván szerepe volt annak, hogy a múlt hét közepén a német kormány Budapestet kockázatos területnek nyilvánította a koronavírus-járvány terjedése miatt – azóta már Győr-Moson-Sopron megye is rizikós lett –, Markus Söder bajor kormányfő pedig arra kérte a drukkereket, hogy ne utazzanak Magyarországra.

Az indulás előtt megszólalt Manuel Neuer, a Bayern München kapusa és csapatkapitánya is, aki a Reutersnek azt mondta, megérti a szurkolókat, mivel egész Európában folyamatosan nő a koronavírusos esetek száma.

„Mindenki szabadon eldöntheti, hogy mi a legjobb számára, nem vagyunk csalódottak, ha valaki nem akar elutazni, tökéletesen megértjük a döntést” – magyarázta a világbajnok kapus.

Sok Bayern-drukker mondta le a budapesti focitúrát

Úgy tűnik, a szurkolók meghallották a bajor miniszterelnök intő szavait.

A Bayernnek ez lesz az első nézők előtt megrendezett mérkőzése a járvány kezdete óta.

Korábban a Bayern München vezetőedzője, Hansi Flick nyilatkozta azt, hogy nem ért egyet a meccs megrendezésével. Ő azt mondta a Reutersnek, hogy elfogadják az UEFA döntését, és egyetlen céljuk a Szuperkupa megnyerése.

Hozzászólások