szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A világbajnok úszó furcsa fáradtságot érez, azt reméli, hogy az edzetlenség miatt gyengült le.

Koronavírus – a második év
Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.
Friss cikkek a témában

Ezüstérmet szerzett Milák Kristóf 50 méter pillangón az úszók kaposvári, olimpiai kvalifikációs országos bajnokságán. A számot Szabó Szebasztián nyerte.

A 20 éves világbajnok úszó még szerdán második lett 200 méter pillangón, a szám világcsúcstartóját Kenderesi Tamás győzte le. Az olimpiai bronzérmes nem volt koronavírusos, Milák azonban igen, és elmondása szerint a mai napig érzi a betegség utóhatásait.

„Igazából magam miatt indultam el ezen az országos bajnokságon, elsősorban azért, hogy felmérjem a károkat, amit a Covid-fertőzés okozott.

Azon túl, hogy tényleg sok izmot veszítettem, például a karjaim még csak nem is hasonlítanak arra, ahogy tavaly néztek ki, ugyanazt érzem, amit sok más sportoló, aki átesett ezen a betegségen, hogy hosszan tartó utóhatások vannak”

 – idézte a Magyar Úszószövetség a 20 esztendős sportolót.

Milák hozzátette, hogy ez nem ugyanaz, mint amikor „kihagysz valami miatt több hetet, és aztán edzetlennek érzed magad, mert azon lehet segíteni.

Ez valami más, valami nagyon furcsa fáradtság, aminek a konkrét testi okait eddig nem tudták megállapítani, úgyhogy szerintem megyek újra kivizsgálásokra.

Aztán ha tényleg nem más, mint az edzetlenség, akkor talán megnyugszom, mert inkább legyen ez, minthogy próbálok pörögni ezerrel, de van valami rejtélyes betegségem. Azért a százat nagyon várom, az finom kis mulatság lesz” – magyarázta.

Az országos bajnokság csütörtök délelőtti fináléiban a következő eredmények születtek:
férfiak:
400 m gyors: Holló Balázs (Egri Úszó Klub) 3:49.44 perc
50 m pillangó: Szabó Szebasztián (Győri Úszó SE) 23.19 másodperc
200 m vegyes: Kós Hubert (UTE) 1:59.01 perc
4x200 m gyorsváltó: BVSC-Zugló (Németh Nándor, Povarnitsyn Alexandr, Csicsáky Péter, Bernek Péter) 7:35.66 perc

nők:
400 m gyors: Késely Ajna (Kőbánya SC) 4:13.11 perc
50 m pillangó: Ollé Mónika Beatrix (Stamina TK) 26.89 másodperc
200 m vegyes: Sebestyén Dalma (Győri Úszó SE) 2:13.22 perc
4x200 m gyorsváltó: Szegedi Úszó Egylet (Pádár Nikoletta, Fábián Bettina, Fábián Fanni, Vas Luca) 8:16.51 perc

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Régi telefonból így lesz olcsó szemvizsgáló eszköz

Régi telefonból így lesz olcsó szemvizsgáló eszköz

Nick Cave sokkal többet tett, mint hogy megírta a karantén hivatalos dalát

Nick Cave sokkal többet tett, mint hogy megírta a karantén hivatalos dalát

Törvény tiltja majd Franciaországban, hogy a divatcégek megsemmisítsék az eladatlan termékeket

Törvény tiltja majd Franciaországban, hogy a divatcégek megsemmisítsék az eladatlan termékeket