Australian Open: Két koronavírusos játékost találtak

Australian Open: Két koronavírusos játékost találtak

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu/MTI
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A rendkívül szigorú ausztrál járványügyi szabályok mellett is találtak két játékost, valamint egy stábtagot, akinek pozitív lett a koronavírustesztje.

Két játékosnak is pozitív lett a koronavírustesztje az ausztrál nyílt teniszbajnokság főtáblás versenyzői közül.

A helyi egészségügyi hatóság kedden számolt be arról, hogy egy húszas éveiben járó nőnél, illetve egy harmincas éveiben járó férfinál kimutatták a kórokozót. Szintén pozitív lett egy játékos egyik stábtagjának tesztje.

A február 8-án kezdődő Grand Slam-tornára érkezőkre rendkívül szigorú szabályok vonatkoznak: a játékosok és kísérőik csak két negatív teszt birtokában léphettek be Ausztráliába, ahol így is 14 napos karantén vár rájuk. Ezt csak napi öt órára, az edzésük idejére hagyhatják el.

A játékosok közül 72-en így is teljes karanténba kényszerültek, ugyanis olyan járaton utaztak Ausztráliába, amelyen volt koronavírus-fertőzött.

Vasárnapig mintegy 1200 teniszező, edző, kísérő és hivatalos személy érkezett 15 különgéppel a Grand Slam-tornára. A melbourne-i viadalon három magyar játékos szerepel, Balázs Attila, Fucsovics Márton és Babos Tímea.

Hozzászólások