szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A tartalékos magyar csapat nyolc góllal kapott ki az Eb-címvédőtől az egyiptomi torna középdöntőjében.

Az eddig hibátlan teljesítményt nyújtó magyar válogatott játszik a kézilabda világbajnokságon az Eb-címvédő spanyolokkal az I.-es a középdöntős csoport utolsó meccsén. Már mindkét csapat továbbjutott, a tét a csoportelsőség.

Ha legalább egy pontot szerzünk, akkor már a csoport élén végzünk és akkor Norvégiával játszunk a legjobb nyolc között. Ha kikap a magyar válogatott, akkor Franciaország vár rá.

1. perc: Egy gyors gólváltással indult a meccs, Canellas átlövésből szerzett góljára egy magyar hétméteres volt a válasz, majd két gyors spanyol találatot jegyezhettünk fel.

6 perc: Elhúztak a spanyolok 2-6-ra. Az ellenfél kapusát többször is a kapufa segítette ki. Pontatlan a magyar csapat.

11. perc: Feljövünk egy gólra, négyet lőttünk zsinórban. 6-7.

17. perc: Kissé megakadt a magyar gépezet, megint ellépnek a spanyolok, 11-8.

19. perc: Sunaljko előbb labdát csen, és Baloghot segíti gólhoz, majd maga lő gyors gólt, 11-10.

21. perc: Most megint beindul a spanyol henger, elszórjuk a labdákat, máris négy van közte. Gulyás István időt kér.

22. perc: Balogh tempós betöréséből születik a 11. magyar gól. De nem hagyják, hogy közelebb lépjünk: Sarmiento cselez, és vág röpteben nagy gólt Székely kapujába.

23. perc: Nagyot kiállítják, amit megbüntetnek a spanyolok: 17-11-re lépnek el. Hanusz egy az egyben megverte a védőjét, és 17-12-re alakítja az állást.

25. perc: Láb közötti átadás után újabb spanyol gól, amire megint nincsen magyar válasz: Vargas véd.

27. perc: Most a szélekről kapunk gólt,. Hét van már közte.

28. perc: Csak Győrinek van válasza. 19-13.

29. perc: Maqueda, a Telekom Veszprém játékosa lövi a 20. spanyol gólt. Balogh villan, de van rá válasz: a félidőt lezáró sípszó előtt esett góllal Magyarország-Spanyolország 21-14.

Az eredmény abból a szempontból nem meglepő, hogy a spanyolok a legerősebb csapatukkal álltak ki a meccse, míg a magyarok 20 fős keretéből ezúttal Bánhidi Bencét, Lékai Mátét, Mikler Rolandot és Rodríguez Pedrót nem nevezte a szakmai stáb, ők pihennek a negyeddöntőre.

Második féldiő

31. perc: Jól kezdődik a játékrész, máris heteshez jut a magyar válogatott, Máthé pedig bevágja. Eddig nem hibázott büntetőt a tornán.

33. perc: Jó blokk után Hornyák indulhat, gól! 21-16.

35. perc: Figueras akarja átejteni a kapuba frissen beállt Borbélyt, de a kapufára pattan a labdája. A következő támadásból, öt perc után viszont megszerzi első gólját az Eb-győztes: 22-16.

36. perc: Bodó durrant nagyon mellé, Guardiola lerohanásból büntetett.

37. perc: Újra Bodó próbálkozik, Perez de Vargas felugorva, lábbal véd óriásit. Hornyák még próbál duplázni, sikertelenül.

39. perc: A félidő két magyar góljára néggyel válaszolnak a spanyolok, most Dujsejev, majd Maqueda talál be, ez már 24-16. Közben Bodónak semmi sem akar összejönni, most blokkolják a lövősét. És még egy kiállsítást is kapunk: Máté kénytelen lesétálni.

42. perc: Megint Bodó próbálkozik, Perez de Vargasban akad el a lövés. Maqueda meg büntet: a hatosról simán betalál az üres magyar kapuba. 27-16.

44. perc: Figuerast viszi földre Topics, kétperces kiállítást kap érte, a spanyolok meg egy hetest. És belövik.

45. perc: Ez már nem is hullámvölgy, hanem a Mariana-árok: a magyar válogatott 12 perce nem lőtt gólt.

46. perc: Gulyás István időt kér. "Tessék felemelni a fejet, és küzdeni!" - mondja a csapatnak.

47. perc: Ancsin meghallotta a kapitány szavait, és megszerzi a magyarok harmadik gólját a féidőben. A visszarendeződés viszont nem sikerül elég gyorsan: 29-17.

48. perc: Daniel Dujsebajevet leküldik, aztán újra Ancsin eredményes, de a spanylok nem engednek: Entrerríos megszerzi a 30. góljukat.

50-51- perc: Győri, majd a szélről Nagy talál be, és faragja 10 gólosra a különbséget. Most Borbélynak is akadnak jó védései.

53. perc: Megint a szélről vagyunk eredményesek, ezúttal Sunaljko révén. A háromgólos magyar sorozatot Gomez szakítja meg.

54. perc: Rosta talál be, Maquedát meg leküldik. Balogh labdát csen, Rosta pedig az üres spanyol kapuba pattint. Ez egy 5-1-es magyar sorozat.

55. perc: Újabb labdát szórnak el a spanyolok egy szélre kijátszásnál, amit Győri vesz észre, és lő az res kapuba. Maximálisan kihasználjuk az emberelőnyt.

56. perc: De nem ússzuk meg kapott gól nélkül, mert Marchan beállóban betalál: 32-24. Ancsin találatával pedig már "csak" hét van közte. Győrit viszont leküldik: túl későn engedte el a beforduló spanyol beállóst. Hetes is jár az ellenfélnek, be is talál.

57. perc: Nagy lő nagy gólt, a kezdésnél viszont elalszunk, a spanyolok meg betalálnak az üres kapuba. 34-26.

59. perc: Újabb spanyol hetes: Canellas bepörgette Borbély lábai között. Sunaljko Nagytól kap labdát a szélen, és megtalálja a helyet Perez de Vargas jobb válla mellett. 35-27.

60. perc: Ancsin talál még egy gólt, amire 20 másodperccel a vége előtt, egy szemvillanás alatt tudnak válaszolni még a spanyolok. Simán kikap a magyar csapat: 36-28.

Szerdán a magyarok a franciákkal, a spanyolok pedig a norvégokkal játszanak a negyeddöntőben.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
6 ezer pedagógust oltottak be eddig a 195 ezerből

6 ezer pedagógust oltottak be eddig a 195 ezerből

„Engedd, hogy a dolgok most nélkülünk változzanak” – Ma lenne 70 éves Balázs Fecó

„Engedd, hogy a dolgok most nélkülünk változzanak” – Ma lenne 70 éves Balázs Fecó

A szlovák államfőnek nem tetszik az orosz vakcina

A szlovák államfőnek nem tetszik az orosz vakcina