szerző:
MTI
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Az eseményt tavaly nyárról halasztották idén tavaszra.

Megrendezik május 10. és 23. között a vizes Európa-bajnokságot Budapesten – erősítette meg az Európai Úszó Szövetség (LEN). A szervezet csütörtöki sajtóközleményében az olvasható: Paolo Barelli elnök arról tájékoztatta a nemzeti szövetségeket, hogy az Eb-t a terveknek megfelelően tartják meg.

„A LEN keményen dolgozik a magyar szervezőkkel együttműködve azon, hogy az összes szükséges egészségügyi intézkedés megszülessen, amelyekkel garantálni lehet a viadal zavartalan lebonyolítását, a sportolók, az edzők, a hivatalos személyek és a közreműködők biztonságát. Ez a legfontosabb a LEN számára” – idézte a közlemény a szövetség vezetőjét.

Barelli hozzátette: az elmúlt időszakban szerte a világon rendeztek már sporteseményeket, illetve a LEN is biztonságban bonyolított le különböző vízilabdatornákat. A pandémia kitörése óta ugyanakkor az úszók, a nyíltvízi úszók, a szinkronúszók és a műugrók számára ez lesz az első világeseményesemény, amely – amint azt elnök kiemelte – remek lehetőség a tesztelésre az olimpia előtt.

Nézők vélhetően nem lehetnek majd ott a helyszíneken. Erről Wladár Sándor, a Magyar Úszószövetség elnöke azt mondta: „Tudjuk, hogy a vizes család imád a Duna Arénába látogatni, a hangulat pedig felülmúlhatatlan telt ház esetén, ugyanakkor jelenleg a biztonság az elsődleges, így valószínűleg üres lelátók előtt kell megrendeznünk az Európa-bajnokságot.”

A tavalyról idénre halasztott Eb-n

  • a műugrók és a szinkronúszók versenyeit a Duna Arénában, a nyíltvízi úszókét pedig a Lupa-tavon rendezik meg május 10-16. között,
  • a medencés úszók futamait május 17-23. között tartják, ugyancsak a Duna Arénában.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Kimondta az Alkotmánybíróság, hogy rendezni kell a sajátos nevelési igényű gyerekek beiskolázását

Kimondta az Alkotmánybíróság, hogy rendezni kell a sajátos nevelési igényű gyerekek beiskolázását

6 milliárd forintos kárt okozott egy számlagyárat működtető bűnbanda

6 milliárd forintos kárt okozott egy számlagyárat működtető bűnbanda

Május elején nyitnak az evangélikus templomok

Május elején nyitnak az evangélikus templomok