szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A drukkerek petíciót adtak át a klubvezetésnek, aztán elszabadultak az indulatok.

Könnygázzal és bilincseléssel igyekeztek megfékezni a rendőrök vasárnap a Diósgyőr szurkolóit, akik az RTL Klub Híradójának tudósítása szerint rájuk támadtak, miután csapatuk kiesett a magyar labdarúgó-bajnokság első osztályából. A konfliktus a csatorna információi szerint azt követően robbant ki, hogy a csapat drukkerei a zárt kapus mérkőzés után egy petíciót adtak át a klubvezetésnek.

A rendőrök eleinte csoportba tömörülve próbálták őket megfékezni, a könnygáz csak akkor került elő, amikor egy maszkos drukker meglökte egyikőjüket. Őt kétszer is lefújták. A rendőrség öt embert vett őrizetbe az incidens miatt.

A klubvezetés átvette a szurkolók petícióját, valamint tárgyalt is velük. „Biztosíthatok mindenkit, hogy a DVTK minden munkatársa azon dolgozik, hogy a klub visszakerüljön oda, ahová tartozik” – mondta Sántha Gergely, a DVTK elnöke – „remélem, hogy ezzel a személyes találkozással ismét elindul egy párbeszéd a szervezett diósgyőri szurkolói csoportok és a klubvezetés között, hiszen csak úgy tudjuk elérni a közös céljainkat, ha összefogunk”.

Most 2,3 milliárd forintot ad a kormány a DVTK-nak

Az egyesület két héten belül összesen 2,6 milliárd forint közpénzhez jutott.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!