szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Néhány külföldi sportolót figyelmeztetni kellett, mert a biztonsági szolgálatot megkerülve elhagyták a szállodájukat.

Koronavírus-járvány
Van-e visszatérés a "normalitáshoz" az oltásoknak köszönhetően? Egyáltalán: mi az "új" normális? Utazunk? Nyaralunk? Bulizunk? Megyünk színházba és koncertre? Mennyire fenyegetőek a vírus különböző mutációi? Kell-e tartanunk negyedik, ötödik vagy sokadik hullámtól? Cikksorozatunkban megtalál mindent, ami a koronavírus-járványról tudnia kell.
Friss cikkek a témában

A budapestiektől teljesen elszeparálják a hétfőn kezdődött, zárt kapuk mögött zajló úszó-Európa-bajnokságra érkezett sportolókat, akik a Duna Arénában és a Lupa-tavon versenyeznek két héten át. 

Wladár Sándor, Magyar Úszó Szövetség elnöke az RTL Klub Híradójának elmondta, hogy az eseményre érkezett minden sportoló és az őket ellátó személyzet köré is úgynevezett buborékot vontak, hogy véletlenül se fertőződhessenek meg a koronavírussal. Minden résztvevőt folyamatosan tesztelnek, és külön protokoll van arra az esetre is, ha valaki mégis elkapná a fertőzést – a Péterfy-kórházban vagy a Semmelweis Egyetem klinikáján látnák el.

Wladár a Híradónak beszámolt arról is, hogy a szabályok megsértése miatt eddig egyszer kellett intézkedniük a szervezőknek, több külföldi sportoló ugyanis kihasználta, hogy a hat szálloda egyikében nyitva maradt egy biztonsági vészkijárat.

Ezen keresztül, megkerülve a biztonsági szolgálatot, mentek ki a szállodából, de idejében értesültünk erről, és megtettük a szükséges intézkedést, vagyis hogy kordonnal lezártuk a vészkijáratnak ezt a részét”

– nyilatkozta Wladár.

A sportolók most még figyelmeztetéssel megúszták, másodszorra azonban már komoly következményekkel számolhatnak Wladár elmondása szerint.

Elromlottak a hangszórók, elhalasztottak egy versenyt a Duna Arénában

A versenyszámot valamikor ezen a héten tartják meg.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!