szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

Droplr és WindroplrA Droplr szinte tökéletes megoldás, ha egyetlen mozdulattal akarunk fájlokat, videókat, fotókat...

Droplr és Windroplr
A Droplr szinte tökéletes megoldás, ha egyetlen mozdulattal akarunk fájlokat, videókat, fotókat, sebtében készült képernyőképet vagy éppen linkeket megosztani. Nem kell hozzá mást tennünk, csak telepíteni a Droplr megfelelő kliensét (OS X-re innen, Windowsra pedig innen), elindítani és megadni a Twitter-elérésünket. Utóbbi ahhoz szükséges, hogy a Droplren közzétett anyagok közvetlen linkjét egyetlen mozdulattal küldhessük a Twitterre is. Ez persze nem kötelező manőver, a kapott linkekkel azt csinálunk, ami jól esik, ha a Facebookra akarjuk kitenni, oda is másolhatjuk, ha levélben küldenénk el ismerősöknek, azt is megtehetjük.
Letöltés OS X-re >>>

Letöltés Windowsra >>>

FastestTube (Chrome plug-in)
Ha gyakran töltünk le videókat a Youtube-ról, érdemes ehhez telepíteni a FastestTube plug-int. Így a Youtube oldalán a videók alatt megjelenik egy Download gomb, amelyre rákattintva kiválaszthatjuk, hogy milyen méretben és formátumban szeretnénk letölteni a kérdéses videót, majd egy kattintással elindíthatjuk a letöltést. Ennél egyszerűbben talán már meg sem oldható a dolog!
Letöltés >>>

Flash Control (Chrome plug-in)
Bár megtehetjük, hogy a Flasht teljesen száműzzük a gépünkről, azért ez nem minden esetben célszerű. Sokkal jobb, ha magukat a Flash tartalmakat tartjuk kordában.
A Flash Control segítségével ez remekül megoldható. A működéséről két helyen is értesülhetünk: a címsorban megjelenik egy kis ikon, ha aktív, illetve a Flash anyagok helyén is ugyanez az ikon jelzi, hogy ott eredetileg lett volna Flash tartalom, csak a plug-in letiltotta.
Ha minden Flash tartalomra szükségünk lenne az adott oldalon, a címsorban megjelenő ikonnal kikapcsolhatjuk a teljes tiltást, de ha csak egy-két Flash objektumot akarunk hirtelen felindulásból megtekinteni, egyenként is ki- / bekapcsolhatjuk azokat, a helyükön megjelenő kis eszközsávon látható gombbal.
Letöltés >>>

iReader (Chrome plug-in)
Akinek megtetszett az Apple Safari böngészőjének remek Reader funkciója (ezzel egyetlen kattintással olvashatóbbá tehetünk bármilyen weboldalt), a Chrome-ba is átültetheti ezt a funkciót. Az iReader nevű kis plug-in (Chrome-hoz innen, Firefoxhoz pedig innen tölthető le) ugyanis szinte pontosan úgy használható, mint a Safari saját megoldása: a címsorban, az URL cím mögött megjelenő kis ikonra kattintva az eredeti oldal fölött nyílik meg külön „rétegen” az olvashatóbbá tett változat (nagyobb karakterek, kigyomlált menük stb.).
Letöltés >>>

iDailyDiary
Vannak dolgok, amelyeket nem érdemes túlbonyolítani, a naplóírás speciel ilyen. Tudják ezt valószínűleg az iDailyDiary fejlesztői is, így sikerült egy könnyen használható, mégis elég sokat tudó kis alkalmazást készíteniük.
A programban jelszóval védett naplót készíthetünk, bejegyzéseinket dátum szerint visszakereshetjük, és egy napra akár több különálló jegyzetet is írhatunk, a böngészőkben megszokott „füles” felosztással.
Az iDailyDiary felülete nagyon hasonlít a Word korábbi – még a szalagozás előtti – változataiéra, a szövegformázás, képbeillesztés is ugyanolyan, így azután egészen biztosan senkinek nem okoz meglepetést. Első ránézésre talán csak a spirál-utánzat grafika tűnik fel lapok bal szélén, de találunk az eszköztáron is néhány extra gombot. Ilyen például a hyperlink használati lehetőség, amelynek a segítségével nemcsak weboldalakat linkelhetünk a szövegünkbe, hanem szinte bármilyen külső fájlt (képet, videót stb.), amelyeket később is elérhetünk (feltéve persze, hogy közben nem töröljük, vagy mozgatjuk el máshová azokat). De ugyanígy akár a naplón belülre is linkelhetünk, más napokra.
Letöltés >>>

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Többször is havazni fog a jövő héten

Többször is havazni fog a jövő héten

Az én hetem: Péterfy Gergely szerint az oltáshomály lett a sztenderd

Az én hetem: Péterfy Gergely szerint az oltáshomály lett a sztenderd

Müller Cecília: Ha minden szabályt betartunk, az ünnepeket a családhoz közelebb tölthetjük el

Müller Cecília: Ha minden szabályt betartunk, az ünnepeket a családhoz közelebb tölthetjük el