szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

Ahogy azt korábbi cikkünkben már mi is megírtuk, a legtöbb számítástechnikai cikk az USA-ban annyi dollárba kerül...

Ahogy azt korábbi cikkünkben már mi is megírtuk, a legtöbb számítástechnikai cikk az USA-ban annyi dollárba kerül, mint amennyi euróért Európában lehet kapni. Például a jelenleg slágerterméknek számító iPad 2 alapmodelljét kint 499 dollárért, öreg kontinensünkön pedig átlagosan 499 euróért árulják.

Így nem csoda, hogy sokan próbálják az Apple amerikai oldaláról megrendelni a készüléket, ott azonban csak amerikai postacímre vállalják a szállítást. Sok más amerikai webáruháznál is hasonló a helyzet. 
 Ennek az “apró” nehézségnek a megoldására indították el a BundleBox szolgáltatást. A gyors regisztráció után kapunk egy amerikai postacímet, amit használhatunk az internetes vásárlások szállítási címeként. A BundleBoxhoz megérkező küldeményt azután tovább postázzák a saját címünkre, ami már magyarországi is lehet. Ennek a továbbításnak a költsége a küldemény súlytól függ és körülbelül 10 ezer forinttól indul. Választhatunk Fedex expressz (2-3 munkanap) és hagyományos (4-5 munkanap) kézbesítést is. A szolgáltatás nevének megfelelően arra is van mód, hogy több helyről vásároljunk, és ha ezek megérkeznek a virtuális amerikai címünkre, akkor ott azt összecsomagolják egyetlen küldeménybe. Így szállítási költséget lehet megtakarítani. A BundleBoxhoz megérkezett árukat 30 napig ingyenes tárolják, van tehát idő összevárni több vásárlást is.  A regisztráció 15 dollárba kerül, ezt azonban beszámítják az első csomagtovábbítás költségénél.

A regisztráció után egy amerikai postacímmel fogunk rendelkezni

A szolgáltatás oldalán egy külön BundleBazaar is működik, ahol olyan amerikai webáruházakat érhetünk el, amelyek  szerződéses kapcsolatban állnak a BundleBoxszal, így ha ezeknél vásárolunk, még egyszerűbb a csomag továbbküldésének intézése.   

Végezetül nézzük egy gyors számítást, hogy a kiindulásként említett iPad 2 (WiFi, 16 GB) esetében mennyit takaríthatunk meg ezzel a megoldással. Tételezzük még azt is fel, hogy egy barátunkkal összefogunk, és egyszerre két táblagépet vásárolunk. Ha Magyarországon vesszük meg a két készüléket, akkor 280 ezer forintot kell értük fizetnünk.

Több helyről vásárolt árucikkeket is megkaphatunk egyetlen csomagban

Aki egy kis európai barangolással köti össze a vásárlást (és ekkor nem számítjuk az utazási költséget), annak 1000 euróba, azaz nagyjából a hazaihoz hasonló összegbe kerül a két készülék. Ha az Apple amerikai weboldalán vásárolunk, akkor ott 1000 dollárt kell fizetnünk, ami most nagyjából 190 ezer forint és ehhez jön a BundleBox szolgáltatásának díja, ami a két táblagép súlya alapján 23 ezer forint.  Ez azt jelenti, hogy aki veszi a bátorságot és kipróbálja a szolgáltatást, az például két iPad 2 vásárlásakor közel 65 ezer forintot takaríthat meg. Mindez persze csak akkor igaz, ha nem kerül a vámhivatalba a csomag, mert ebben az esetben még a vámot is hozzá kell számolni a költségeinkhez. 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
techline.hu Tech

Trükkös billentyűk (iPhone/iPad)

Az okostelefonok egyik vonzó tulajdonsága, hogy az általában parányi billentyűk helyett a készülék érintőképernyőjén...

techline.hu Tech

Itt vannak a hazai iPad 2 árak

Az iPad 2 hivatalos hazai debütálása minden bizonnyal nem lesz sorbanállástól mentes, hiszen több országban már most...

techline.hu Tech

Új hitelesítési megoldás az iPadre

Az új alkalmazás lehetővé teszi a felhasználóknak, hogy egyszeri felhasználású, dinamikus jelszóval védjék az online...

Orbán Viktor kiposztolta: már 3 millió 250 ezer ember van beoltva

Orbán Viktor kiposztolta: már 3 millió 250 ezer ember van beoltva

Kész az ellenzéki előválasztás pontos menetrendje

Kész az ellenzéki előválasztás pontos menetrendje

Vészjósló nevű hatósághoz "szervezi ki az államot" a Fidesz

Vészjósló nevű hatósághoz "szervezi ki az államot" a Fidesz