Benne lesznek az iWatchban? Új, izgalmas Apple-szabadalmak

Benne lesznek az iWatchban? Új, izgalmas Apple-szabadalmak

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Új Apple-szabadalmak kerültek nyilvánosságra a napokban, és nagy az esély rá, hogy a vázolt megoldások az iWatchba is bekerülnek.

Még 2012 decemberében nyújtotta be az Apple azokat a szabadalmakat, amelyeket a múlt héten tettek közzé, és komoly esély van rá, hogy majd az iWatchban is megjelennek.

Az első szabadalom azt részletezi, hogyan lehet használni több érzékelőt is abból a célból, hogy a viselhető eszköz pontosan tudja, mit csinál és hol teszi ezt a viselője. A pulzusszámmérő és a mozgásérzékelő adataiból például kiderülhet, hogy a felhasználó éppen fut, a helymeghatározás pedig ennek helyszínére (szabadban vagy konditerem) következtet.

A második szabadalom azzal kapcsolatos, hogy miként lehet intelligensebb az értesítésküldés és a Ne zavarjanak funkció bekapcsolása. A hordozható eszköz majd érzékelni tudja, mikor alszik a viselője, és ekkor automatikusan bekepcsolja az említett funkciót, és az értesítéseket is visszatartja. A viselhető eszköz azt is felméri, ha másvalaki is van a szobában, és ha azon is hasonló „karkötő” van, és arra kapna értesítést, üzenetet, akkor azt csak rezgés jelzi majd, hogy ne zavarja az alvót.

Forrás: Siliconangle

A harmadik szabadalom az automatikusan ismétlődő riasztásokat és értesítéseket elemzi, például azt, hogy miként figyelmeztesse az okosóra videlőjét az elszalasztott hívásokra, üzenetekre. Ha például a felhasználó beállítja a Ne zavarjanak funkciót, azonban már jó ideje mozog, azaz fent van, akkor megkapja az értesítést, ellenben ha csak keveset mozog, mondjuk mert csak megnézte, hogy hány óra, akkor a készülék figyelembe veszi a Ne zavarjanak kérést.