szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Négy különböző fordítószolgáltatás közül választhatunk, ha megakadunk egy-egy szónál vagy mondatnál valamilyen idegen nyelvű weboldalon.

A Google fordítója persze kihúz a pácból, ha bajban vagyunk egy-egy nyelvvel, de be kell mindig állítani, milyen nyelvről fordítson, ki kell másolni a szöveget, szóval egy picit macerás a használata, különösen ha csak pár szónál, egy mondatnál vagyunk bajban. A Dynamic Translator nevű ingyenes appal viszont mindez jóval egyszerűbb, ráadásul négy különböző fordítószolgálat közül választhatunk.

A program innen tölthető le rar fájlban, és a kicsomagolása után az exe fájlra kattintva már indíthatjuk is, azaz a szoftver hordozható, nem kell telepíteni. Első indítása után egy kis ablak jelenik meg, ahol kiválaszthatjuk a célnyelvet (azaz, hogy milyen nyelvre fordítson a program), a forrásnyelvet majd mindig automatikusan felismeri. Hatvan nyelvet támogat, és a magyar is közöttük van. A célnyelvet természetesen bármikor megváltoztathatjuk.

©

Érdemes a programot kitűzni a tálcára, hogy mindig kéznél legyen. A Start Translator gombra kattintva indíthatjuk el a működését, illetve a Stop Translatorral állíthatjuk le. Ha elindítottuk, már nem is kell foglalkoznunk vele, ha egy ismeretlen szóra vagy mondatra (de nem hosszabb szövegre!) bukkanunk, akkor egyszerűen csak jelöljük ki, és a fordítása már meg is jelenik egy kis ablakban a képernyő jobb felső sarkában. Ha nem állunk rá az egérrel, akkor néhány másodperc múlva eltűnik, egyébként addig nézhetjük, amíg csak akarjuk. Ha a balra lévő hangszóró ikonra kattintunk, akkor fel is olvassa az eredeti szöveget, ami nyelvgyakorlásnak sem utolsó.

A program előnye, hogy akár wordös, akár pdf-ben lévő szöveggel is elboldogul, azaz nemcsak weboldalakról fordíttathatunk vele.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Az Orbán-kormány szárnyakra cserélné a kerekeket

Az Orbán-kormány szárnyakra cserélné a kerekeket

Bánsági Ildikó: A Színművészeti Egyetem ügye volt az utolsó csepp a pohárban

Bánsági Ildikó: A Színművészeti Egyetem ügye volt az utolsó csepp a pohárban

Közel a megegyezés, Sancho a Manchester Unitedben folytathatja

Közel a megegyezés, Sancho a Manchester Unitedben folytathatja