szerző:
hvg.hu

Ezentúl ritkábban futunk majd bele olyan weboldalba facebookos hírfolyamunkban, amely egy másik oldalról lelopott képekkel, videókkal ékeskedve próbál meg kitűnni a sorból.

A Facebook már korábban is tett annak érdekében, hogy a felhasználók hiteles forrásokból származó információkhoz jussanak hírfolyamukban, hiszen a valótlanságokat tartalmazó oldalakat rendre büntetik, illetve legalábbis igyekeznek kiszűrni. Most is hasonló dologba fogtak.

A TechCrunchnak nyilatkozva a Facebook részéről azt mondták: ezentúl azokat a weboldalakat is hátrébb sorolják majd a felhasználók hírfolyamában, melyek az eredeti szájttól lopott tartalommal (legyen szó eltulajdonított fotóról, videóról vagy lemásolt szövegről) próbálnak még több látogatót bevonzani. A büntetés a gyenge minőségű, gyakorlatilag kattintásvadászat céljából összeeszkábált weboldalakra is vonatkozik.

Erre egy példát is mutattak: a Latest Nigerian News címmel működő oldal épp a portál újságírója által készített cikket lelopva igyekezett minél több látogatót magához vonzani. A tartalmak rendre más oldalaktól “kölcsönzött” írások voltak (gyakorlatilag egy linkgyűjteményről van szó), vagyis önálló munka egyáltalán nincs benne – maximum a hirdetések, amelyekkel az egészet beborították, remélve, hogy az oda érkező látogatók majd lekattintják azokat.

©

Az intézkedés egy közvélemény-kutatás után fogant meg a Facebook illetékeseiben, a megkérdezettek ugyanis azt válaszolták: ki nem állhatják, ha olyan weboldalakba botlanak, melyek más helyről összevágott tartalmat próbálnak meg sajátjukként eladni.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, kövesse a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Rossz lábát műtötték meg, és csak akkor kapott kártérítést, amikor a médiához fordult

Rossz lábát műtötték meg, és csak akkor kapott kártérítést, amikor a médiához fordult

Tavaly is nagy volt a forgalom a budapesti fürdőkben

Tavaly is nagy volt a forgalom a budapesti fürdőkben

21 nőt zaklatott egy magyar férfi Angliában

21 nőt zaklatott egy magyar férfi Angliában

Dühös? Csapjon oda!

Dühös? Csapjon oda!

Tele van szeméttel a szelektív kukák környéke Dunaújvárosban

Tele van szeméttel a szelektív kukák környéke Dunaújvárosban

Megtette bérajánlatát a sztrájkkal fenyegetett Audi

Megtette bérajánlatát a sztrájkkal fenyegetett Audi