szerző:
hvg.hu

Egy kínai webáruházban már árulják a Huawei idei csúcsmobiljának egyik izgalmas kiegészítőjét, amellyel az átlagosnál mélyebb vízben is használható marad a készülék.

Jóval a Mate 20 Pro bemutatója előtt szivárgott ki az az információ, amely szerint a telefon (mélyebb) víz alatti felvételek készítésére is alkalmas lesz, csupán egy különleges tokra lesz hozzá szükség. Ez utóbbi szintén bebizonyosodott a hivatalos bemutató napján.

A kiegészítőt Kínában már el is kezdték forgalmazni, a gyártó VMALL nevű webáruháza 86 dollárnak megfelelő jüanért, azaz kb. 25 ezer forintért kínálja. Nem olcsó beruházásról van szó, de nézzük a jó oldalát: nem csak egy szimpla tokról van szó, hiszen a burkolatot kifejezetten azoknak ajánlják, akik inkább vagy elsősorban vízközelben fotóznának, videóznának.

A bizonyára Európába is érkező tok ugyanis lehetővé teszi, hogy a készüléket akár 5 méteres mélységbe is magával vigye valaki, és maximum egy órán át ott készítsen felvételeket. Anyaga a sós víznek is ellenáll, így a medence mellett a tengervíz sem kottyan meg neki.

©

A kiegészítő önmagában persze nem volna elegendő, hiszen ahhoz, hogy élvezhető felvételeket készítsen valaki, a telefont szoftveresen is fel kellett készíteni ilyen igénybevételre. Utóbbit a Huawei mérnökei úgy oldották meg, hogy a készülék alapból más felületre vált mélyebb vízben, hogy a fotózás is sokkal könnyebb legyen.

A Huawei Mate 20 Pro tesztjé a HVG hetilap legfrissebb számában, a hvg.hu-n pedig szombaton olvashatják.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, kövesse a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
hvg.hu Tech

Előrukkolt valamivel a Huawei: leváltaná a microSD-memóriakártyákat

Kiváló specifikációjú telefonjai, okosórája, okoskarkötője mellett egy különleges memóriakártyát is bemutatott a Huawei a keddi londoni eseményen. Míg a microSD-kártyát a múltnak, addig újdonságát a jövőnek tartja. Kérdés, mit szólnak majd hozzá a telefongyártók és a felhasználók.

Visszaesett az autógyártás, nagyot fékezett a magyar ipar

Visszaesett az autógyártás, nagyot fékezett a magyar ipar

Börtönbe megy az angol házaspár, amely Hitlernek nevezte el gyerekét

Börtönbe megy az angol házaspár, amely Hitlernek nevezte el gyerekét

80 napja nem mozdul az út széléről egy kutya, amelyik halott gazdáját várja – videó

80 napja nem mozdul az út széléről egy kutya, amelyik halott gazdáját várja – videó

Jó ideig állt a helyfoglalás és a fedélzeti jegyárusítás a MÁV-nál

Jó ideig állt a helyfoglalás és a fedélzeti jegyárusítás a MÁV-nál

Meghalt egy brit férfi, akit macska harapott meg Marokkóban

Meghalt egy brit férfi, akit macska harapott meg Marokkóban

Mészáros gyerekeinek cége tervezi az OSZK új piliscsabai raktárát

Mészáros gyerekeinek cége tervezi az OSZK új piliscsabai raktárát