szerző:
hvg.hu

A Netflix felveszi a kesztyűt az ázsiai konkurenciával, és egy minden eddiginél olcsóbb előfizetői díjat vezet be. Malajziában már tesztelik, mennyire életképes az új üzleti modell.

A Netflix nemcsak a minőségi sorozatai és a filmjei miatt tudott komoly népszerűségre szert tenni, ehhez az is hozzájárult, hogy a kezdetektől fogva meglehetősen baráti áron kínálta a streaming szolgáltatását. A jelek szerint most tovább karcsúsítanák az előfizetési díjat, igaz, ezt nem élvezheti majd mindenki.

A Mashable beszámolója szerint a Netfilx azon dolgozik, hogy egy minden eddiginél olcsóbb előfizetői csomagot vezessen be. Ez azonban jó eséllyel nem lesz mindenhol elérhető, a cég a helyzet mostani állása szerint csak Ázsiában tenné elérhetővé a jóárasított szolgáltatását.

A beszámoló szerint Malajziában már megindult az új üzleti modell tesztelése. A felhasználók több különböző előfizetés közül választhatnak: havi 4 dollárért (kb. 1150 forint) cserébe filmeket és televíziós produkciókat nézhetnek, a HD-felbontás azonban ebben az árban nincs benne.

A valamivel drágább, Basic Plan nevű csomag egyébként 8 dollárba kerül (kb. 2300 forint), ezért cserébe már laptopon és televízión is nézhetővé válnak a tartalmak. A HD-felbontás viszont csak a 10 dolláros (kb. 2900 forint) csomagban (Standard Plan) válik elérhetővé.

A csomagokkal az ázsiai piacot célozzák meg, az ottani konkurencia, az Iflix ugyanis havi 3 dolláros (kb. 860 forint) díj ellenében teszi elérhetővé az alapcsomagját.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Romák integrációja: javuló helyzet

Romák integrációja: javuló helyzet

A nap hirdetése: Egy Toyota, amiben akár szaunázni is lehet

A nap hirdetése: Egy Toyota, amiben akár szaunázni is lehet

Mégsem jön össze idén: 2019-re csúszhat a vádemelés Czeglédy Csaba ügyében?

Mégsem jön össze idén: 2019-re csúszhat a vádemelés Czeglédy Csaba ügyében?

Strasbourg után: megerősítették a római Colosseum és Forum Romanum védelmét

Strasbourg után: megerősítették a római Colosseum és Forum Romanum védelmét

Öt tüntetőt tartóztattak le tegnap éjjel

Öt tüntetőt tartóztattak le tegnap éjjel

Videó: Rendőrségi furgon tolta előre az egyik tüntetőt a Nyugatinál

Videó: Rendőrségi furgon tolta előre az egyik tüntetőt a Nyugatinál