szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A jelek szerint a Huawei már decemberben előjönne az Infinity O kijelzővel szerelt mobiljával. A Samsung is készül ilyesmire, de kérdés, ki előz majd be kit.

Bár még csak november végén járunk, a mobilok iránt érdeklődők már 2019-re figyelnek. A tervek szerint a jövő év elején mutatja majd be a Samsung a legújabb zászlóshajót, az S10-et, amelyet már az Infinity O névre keresztelt kijelzővel látnának el. Csakhogy az elsőséget – akár csak a hajlítható kijelzős mobil bemutatása esetén – ismét elveszíthetik.

Az Infinity O kijelző lényege, hogy gyakorlatilag teljesen elfoglalja az előlapot, és csupán a bal felső sarokban lesz egy apró terület, ahol nem a kijelző lesz – itt kapna ugyanis helyet az előlapi kamera. És hogy miért lenne oda a Samsung elsősége? Azért, mert a pletykák szerint a Huawei decemberben egy ilyen technológiával felszerelt mobilt akar bemutatni.

A hír ráadásul magától a gyártótól származik, a Huawei ugyanis a kínai közösségi oldalon, a Weibón osztott meg egy sejtelmes fotót, amelyen egy Infinity O kijezős mobil körvonala látszódik, és valószínűleg a bal felső sarokban látható "csillogás" sem véletlenül került oda.

©

A Samsung egyébként az A8-as készülékére már szintén ilyen kijelzőt tenne, és a tervek szerint azt is még az idén mutathatják be. Kérdés, sikerül-e megverni a Huaweit, vagy marad-e ismét a második hely. Könnyen lehet, hogy a mobilos részleg vezetőjének széke is ezen a bemutatón múlik majd.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Karácsony: Saját embereit sem kíméli a kormány, hogy lakájtempóban kiszolgálja a kínai gazdasági-politikai érdekeket

Karácsony: Saját embereit sem kíméli a kormány, hogy lakájtempóban kiszolgálja a kínai gazdasági-politikai érdekeket

Már elektromos autót is gyártunk, megérkezett a Mercedes EQB

Már elektromos autót is gyártunk, megérkezett a Mercedes EQB

Az egyik legrugalmasabb tanulási forma, mégsem népszerű a szakirányú továbbképzés

Az egyik legrugalmasabb tanulási forma, mégsem népszerű a szakirányú továbbképzés