szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Súlyos sérülékenységekre bukkant egy hibavadász a Microsoft rendszerében, amiket kihasználva át tudta venni az irányítást egy belépési információkat tároló aldomain fölött. A Windows-gyártó ugyan kijavította a hibát, de csak hónapokkal később.

Sahad Nk kiberbiztonsági szakember nyomozásának hála derült fény arra, hogy a Microsoft egyik aldomainjét, a http://success.office.com/ címet nem megfelelően konfigurálták, a sérülékenységeket kihasználva pedig bárki át tudta venni az oldal fölötti irányítást.

Súlyos problémáról volt szó, az oldal ugyanis belépési adatokat tárol, a szerver átvételével ezek az információk pedig könnyedén megszerezhetők voltak. Ráadásul anélkül, hogy a felhasználó tudomást szerzett volna róla, a folyamat ugyanis rendes működésnek is álcázható volt.

A SafetyDetective által nyilvánosságra hozott hibákat még júniusban jelentették a Microsoftnak, azonban a Windows-gyártó csak hónapokkal később, novemberben javította ki azokat. Azt nem tudni, miért, de a nyomozás megállapította: egyértelműen komoly hibákra bukkantak, amelyek legalább 400 millió embert érintettek.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Megjött a telefon, amit 23 perc alatt lehet maximumra tölteni

Megjött a telefon, amit 23 perc alatt lehet maximumra tölteni

Hogy meddig tart a koronavírus-járvány? Bill Gates két dátumot is mondott

Hogy meddig tart a koronavírus-járvány? Bill Gates két dátumot is mondott

Közel 12 milliárdos fejlesztést adtak át Ferihegyen

Közel 12 milliárdos fejlesztést adtak át Ferihegyen