szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Samsung bejelentette, hogy megkezdi az iparág első 1 TB-os memóriachipjének tömeggyártását. Ez nagy változásokat hozhat az okostelefonok világába.

Nemsokára olyan okostelefonokkal is találkozhatunk, amelyek – kártyás bővítés nélkül – ezer GB-nyi adat tárolására lesznek alkalmasak, ráadásul tízszer olyan fürgék lehetnek, mint a mai szabványos memóriakártyák.

A Samsung egyik legjövedelmezőbb divíziója, a memóriarészleg bejelentette, hogy elindította az 1 TB-os tárolóchipek (eUFS – embedded Universal Flash Storage – áramkörök) gyártását okostelefonok számára, ráadásul a dél-koreai cég a termelés növelését tervezi az első félévben.

Hamarosan az okostelefonok tulajdonosai is élvezhetik a prémium notebookokéval felérő tárolási kapacitást anélkül, hogy kiegészítő memóriakártyára lenne szükségük – mondta a cég egyik alelnöke, hozzátéve, hogy a Samsung elkötelezett a megbízható ellátási lánc kialakítása mellett.

©

A gyártó szerint az új technológiával elérhető az 1000 MB/s-os olvasási sebesség, ami azt jelenti, hogy egy 5 GB-os full HD videó átviteléhez mindössze öt másodpercre van szükség, szemben a hagyományos microSD kártyák közel egy percével. A nagyobb memóriának köszönhetően jobb minőségű, nagy felbontású videók is készíthetők. Az egy 1 TB-os memóriakártyán akár 260 tízperces 4K UHD (3840 x 2160) formátumú videó is tárolható – csak összehasonlításképpen: a 64 GB-os eUFS tároló (ilyen van sok csúcskategóriás készülékben) mindössze 13 ilyen videónak ad helyet. Az új tárolóegység – mondja a Samsung – egyúttal felkészülés is a további fejlesztésekre olyan területeken, mint a kiterjesztett- és a virtuális valóság.

A legizgalmasabb kérdés persze az, hogy melyik lesz az a telefon, amelyik elsőként kaphatja meg az 1 TB-os chipet. Vannak, akik a Samsung Galaxy S10-re tippelnek, azonban kérdéses, hogy a Samsung megkockáztatná ezt a tömeggyártás indulásakor. Jóval valószínűbbnek tűnik, hogy a Samsung Galaxy Note10 lesz az a telefon, amelybe belekerül az 1 TB-os memória.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Amatőr kincskereső bukkant "országos jelentőségű" tárgyakra Skóciában

Amatőr kincskereső bukkant "országos jelentőségű" tárgyakra Skóciában

Újabb vírus ütötte fel a fejét Kínában, heten meghaltak miatta

Újabb vírus ütötte fel a fejét Kínában, heten meghaltak miatta

Tudjuk, hogy otthon jó, de hogyan lehetne még jobb?

Tudjuk, hogy otthon jó, de hogyan lehetne még jobb?