Balogh Csaba
Balogh Csaba
Tetszett a cikk?

Mint a lottónyeremény, úgy halmozódik a Vodafone megújított feltöltőkártyás adattarifáiban az el nem használt adatmennyiség. A Telekom dominós ügyfelei pedig a megszokott 30 nap sokszorosán át oszthatják be keretüket.

A Vodafone 1245 forintos Tuti+Net 1 GB és 3559 forintos Tuti+Net 5 GB tarifái megrendeléstől számított 1, illetve 5 gigabájt adatforgalmat kínálnak, melyet a megrendelésüktől számított 30 napon belül lehet elhasználni. Különlegességük az újratölthető adatkeret: ha valaki a lejárat előtt újrarendeli a feltöltőkártyás adatcsomagot, akkor a korábbi keretből megmaradt adatmennyiség nem vész el, hanem hozzáadódik az újonnan rendelt mennyiséghez. A továbbgörgetett adat felhalmozása egészen a megrendelt adatkeret háromszorosáig, azaz 3 vagy 15 gigabájtig lehetséges.

A Telekomnál adathalmozásra ugyan nincs lehetőség, de a szolgáltató egy másfajta logika mentén egy hasonló megoldást azért kínál. A 2016 óta elérhető Maraton-adatcsomag lényege, hogy a rendelkezésre álló adatmennyiséget – választástól függően 533-3559 forintos díjról és 200 MB, 500 MB, 1 GB vagy 4 GB-nyi adatról van szó – a SIM-kártya érvényességi ideje alatt szabadon használhatják az előfizetők. Az érvényességi idő feltöltéstől függően 188/360/488 nap. "Ez azt jelenti, nincs ismétlődő költség, nincs elveszett adatmennyiség, egyszer szükséges csak megvásárolni, és ha elfogyott az adott adatmennyiség, az ügyfél újabb Maraton-csomagot vásárolhat" – közölte megkeresésünkre a Telekom kommunikációs igazgatósága.

A Telenor közlése szerint a Vodafone-éhoz hasonló megoldás náluk már tavaly is elérhető volt. Ha az ügyfél a ciklusforduló előtt vásárol egy újabb, az eredetitől eltérő nagyságú, 30 napig érvényes megújuló adatjegyet, akkor a két szolgáltatás adattartalma összeadódik, és az érvényességi idő is meghosszabbodik. A meglévő kártyás adatkeret egyszeri, 1 vagy 7 napig érvényes adatjegyek vásárlásával is bővíthető: ezek bármennyiszer, akár egy napon belül többször is megrendelhetők a ciklusforduló előtt, és esetükben szintén a hosszabb érvényességi idő lesz hatályos.

Ha máskor is értesülni szeretne az új díjcsomagokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
3000 éves felfedezés került elő Izraelből

3000 éves felfedezés került elő Izraelből

5 hely, ahol jobb helye lesz a fotóidnak, mint a Facebookon

5 hely, ahol jobb helye lesz a fotóidnak, mint a Facebookon

Kiderült az elektromos Ford Mustang Mach-E valós hatótávja

Kiderült az elektromos Ford Mustang Mach-E valós hatótávja