szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Sokan próbálták már meg megcsinálni az iMessage androidos verzióját, most azonban úgy tűnik, az AirMessage-nek sikerült úgy, hogy az még biztonságos is legyen.

Amikor az Apple 2011-ben, az iOS 5-ös verziója részeként bemutatta az iMessage üzenetküldő szolgáltatását, valószínűleg nem is sejtették, mennyire komoly sikert ér majd el a fejlesztésük. A fejlesztés annyira bejött, hogy az androidosoknak is ott volt a kívánságlistájuk tetején, az Apple azonban soha nem készítette el az androidos verziót, aminek egyébként semmilyen technológiai akadálya nem lett volna.

Miközben az az Apple-féle iMessage sikerrel ötvözte az sms-t és a modern üzenetküldésre alkalmas mechanizmust, a Google képtelen volt ezt összehozni, és sorra buktak el a különböző üzenetküldő szolgáltatásai: a Google Talk, aztán jött a Google Messenger és az Allo. Éppen ezért a felhasználóknak egy harmadik féltől származó fejlesztést kellett beszerezniük, de ez is csak kompromisszumokkal nyújtott hasonló ökoszisztémát. Most azonban úgy tűnik, valakinek mégis sikerült megoldania a feladatot.

A BGR beszámolója szerint az AirMessage két részben oldotta meg az iMessage androidosítását. Az egyik fele egy szerverapplikáció, amit a Mac gépre kell telepíteni, a másik pedig egy androidos alkalmazás, amit értelemszerűen az okostelefonra. Ez hozza el az iMessage appot az andoridos készülékre.

©

A dolognak persze van pozitív és negatív oldala is. A negatív, hogy emiatt a Macnek folyamatosan bekapcsolva kell lennie, a jó hír viszont, hogy így biztonságban maradnak az üzenetek, azok ugyanis nem futnak át egy harmadik fél által működtetett szerveren.

Az AirMessage weboldalán találni egy komplett tutorialt, ami segít az alkalmazás telepítésében, de ehhez egy külön videót is készítettek a fejlesztők:

A lényeg, hogy először a Macre kell telepíteni az applikációt, utána pedig a mobilra. A szolgáltatás teljesen ingyenes.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Egyre hevesebbek az Etna kitörései – videó

Egyre hevesebbek az Etna kitörései – videó

Úgy tűnik, mégsem kérelmezték az oroszok a Szputnyik V uniós engedélyezését

Úgy tűnik, mégsem kérelmezték az oroszok a Szputnyik V uniós engedélyezését

Ledöntötték a spanyol fasiszta diktátor utolsó szobrát

Ledöntötték a spanyol fasiszta diktátor utolsó szobrát